Ужгородка

Новини Закарпаття

У Києві розглянуть апеляцію Белька, який погрожував підірвати міст Метро

У Києві 24 жовтня розглянуть апеляцію на арешт колишнього військового Олексія Белька, який погрожував підірвати столичний міст Метро місяць тому.

Про це повідомив адвокат Масі Найєм, передає “Сьогодні”.

“Олексій в цілому відчуває себе нормально. Багато думає про те, що сталося, і розуміє, що чимало речей, які трапилися того дня – він про них не пам’ятає. У нього був великий стрес і він намагається про це забути. Переживає про те, щоб у нього була можливість лікуватися. Олексій розуміє, що по-іншому поводиться. Він розуміє, що є якісь наслідки від війни, і усвідомлює, що у нього нервові зриви відбувалися саме на цьому тлі”, – повідомив адвокат.

Він також додав, що матеріали кримінального провадження передані з поліції до СБУ. Кримінальне провадження відкрите за двома статтями: ст. 259 ( Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) та ст. 296 (Хуліганство) ККУ.

Якщо провина Белька буде доведена, то йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Найєм розповів, що надає звинуваченому юридичну послугу безкоштовно.

Нагадаємо:

  • Близько 16:00 18 жовтня у Києві на мосту Метро чоловік зупинив автомобіль, вийшов з нього і став погрожувати підірвати міст. При ньому був карабін.Через це було перекрито рух автомобілів і метро по мосту і виник транспортний колапс.
  • Особу чоловіка швидко встановили – ним виявився Олексій Белько. Повідомлялося, що він колишній військовослужбовець, який був звільнений через самовільне залишення місця служби. Крім того, нещодавно він здав у поліцію значну кількість вибухівки і боєприпасів.
  • За словами мера Києва Віталія Кличка, мінер був в неадекватному стані – знаходився під дією алкоголю або наркотиків.
  • Близько 19:30 чоловіка затримали. Повідомлялося, що його змусили здатися під загрозою зброї і собак, готових атакувати, і що він не чинив опору.
  • Близько 20:40 метро відновило роботу. Постраждалих внаслідок інциденту не було. Вибухівки у затриманого не знайшли.
  • У мережі опублікували відео затримання Олексія Белька, який погрожував підірвати міст Метро у столиці.
  • Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що буде звертатися до суду з клопотанням про мінімальний термін для мінера моста Метро Олексія Белька.

Як повідомляв НАШ раніше, у Тернополі затримали пенсіонера, який двічі “мінував” відділ поліції.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору