Ужгородка

Новини Закарпаття

В Україні запрацював ринок землі, але з обмеженнями: інфографіка

1 липня – історичний день для України. Нарешті запрацював ринок землі. Враховуючи, що при куплі-продажі залишаться певні обмеження, то Landlord вирішив розібратись в ситуації та детально розповісти, як все це буде працювати.

Почнемо з того, що від сьогоднішнього дня право придбати ділянки отримали фізичні особи-громадяни України. Однак дозволено купувати не більше 100 га в одні руки. Нормативна грошова оцінка земель в Україні станом на сьогодні в залежності від регіону коливається від 28 до 33 тис. грн. За оцінкою міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка, після запуску ринку землі її вартість підскочить приблизно до 50 тис. грн/га.

Інфографіка щодо запуску ринку землі

З 1 січня 2024 року купувати землю зможуть також юридичні особи, кількісні обмеження збільшаться до 10 тис. га. Іноземцям можуть дозволити стати власниками землі після всеукраїнського референдуму, росіянам така можливість в принципі закрита законом.

Оплата всіх угод куплі-продажу буде проводитись в безготівковій формі. Банки зможуть брати землю під заставу.

Раніше Landlord розповідав, як банки готуються до запуску ринку землі та які фішки для своїх клієнтів готують ПриватБанк та Креді Агріколь Банк.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору