Ужгородка

Новини Закарпаття

За два роки “Кернел” Веревського викупить понад 19,2 млн своїх акцій

Кернел Веревського витратить $250 млн і два роки на викуп власних акцій

Kernel Holding S.A. (Люксембург), холдингова компанія агропромислової групи “Кернел”, вирішила викупити протягом двох років до 19,2 млн своїх акцій на загальну суму $250 млн.

Таке рішення було ухвалено на позачергових зборах акціонерів, повідомляє прес-служба компанії на сайті Варшавської фондової біржі, пише “Інтерфакс-Україна”.

Зазначається, що ціна покупки акцій повинна бути не нижче PLN50 і не вище PLN65.

Акції вирішили викупити, адже компанія і її дочірні підприємства накопичили значну ліквідність і не мають будь-яких нових привабливих інвестиційних можливостей в короткостроковій перспективі.

Викуплені акції згодом будуть анульовані, збережені, продані або використані для таких законних цілей.

Агрохолдинг уточнив, що ставлення його чистого боргу до EBITDA на 31 березня 2021 року на рівні 1,4х є комфортним показником для ведення господарської діяльності.

Довідка. “Кернел” — найбільший виробник і експортер соняшникової олії, що працює у виробництві, експорті та внутрішніх продажах соняшникової олії, рослинництві, експорті зернових культур, наданні послуг зі зберігання і перевалки зерна на елеваторах і у портових терміналах. Земельний банк компанії перевищує 600 тис. га. Співвласником Кернела через Namsen Ltd є Андрій Веревський з часткою 39,97%. Cascade Investment Fund (Кайманові острови), бенефіціаром якої виступає екс-депутат Віталій Хомутинник, володіє 4,99% акцій Кернела.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що компанія “Кернел” приєдналась до Глобального договору ООН.

 

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору