Ужгородка

Новини Закарпаття

До кінця цього року оголосять аукціони з приватизації двох великих портів

Ці три порти не є об’єктами критичної інфраструктури, а тому їх приватизацією зайнялися тільки зараз

Аукціон з приватизації Усть-Дунайського порту оголосять вже через 10 днів. Також в четвертому кварталі цього року пройдуть торги щодо Білгород-Дністровського порту. А ось інвестора для Скадовського порту будуть шукати тільки в першому кварталі 2022 року. Ці три порти не є об’єктами критичної інфраструктури, а тому їх приватизацією зайнялися тільки зараз.

Начальник адміністрації Білгород-Дністровського порту Володимир Геращенко представив план розвитку підприємства. На сьогодні одна з проблем – глибини Лиманського каналу, які складають 2,4 м, і залізничний міст заввишки 28 м, який проходить через канал і не дозволяє порту приймати великі морські судна. У каналі вже проводять днопоглиблювальні роботи. До кінця року планують отримати глибини до 4 м, щоб приймати судна типу волго-балто. 

Схожа ситуація спостерігається в портопункті Бугаз, глибини якого складають 3,7 м (при паспортній глибині в 6,5 м). У проєкті розвитку цієї ділянки – будівництво 2-го причалу (5 років) і зернового термінала (10 років). Також в портопункті необхідно буде розв’язати екологічне питання: підприємство межує з дитячим табором, тому всі проєкти з розвитку перевалкових потужностей або об’єктів зберігання вантажів розглядатимуть з урахуванням екологічних норм.

В цілому, весь план розвитку порту ґрунтується на потенційному фінансуванні, яке, як очікується, запропонує порту новий інвестор. ДП “АМПУ” зі свого боку може забезпечити тільки деякі днопоглиблювальні роботи.

Landlord раніше повідомляв, що Мінінфраструктури в найближчі чотири роки хоче передати всі порти в приватні руки.

Джерело: USM

Владислава Михайленко, Landlord

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору