Ужгородка

Новини Закарпаття

“Зроби тест – зніми стрес”: Як в етнічному музеї “Мамаєва слобода” готуються до прийдешніх свят в умовах пандемії

В етнічному музеї «Мамаєва слобода» закликають своїх відвідувачів робити експрес-тести на коронавірус перед відвідуванням масових заходів. Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Наш».

Новорічні свята вже не за горами, а отже на українців чекають сімейні застілля та ціла низка тематичних заходів. Водночас, на усіх нас продовжує чатувати небезпека – заразитись коронавірусом. Тож навіть вакциновані працівники музею та ЗМІ провели експрес-тестування миттєвими тестами Мілістан, які пройшли валідацію на визначення антигену вірусу COVID-19, зокрема і його штамів «Омікрон» та «Дельта».

«Ми відвідали етнічний музей «Мамаєва слобода». Нині тут готуються до низки прийдешніх традиційних багатолюдних святкувань. Але оскільки вакцинація не дає 100% гарантії від зараження, ми з оператором провели експрес-тестування на Covid-19», – зазначає журналіст.

Процедура класична: чистими руками відкрити упаковку, взяти пробу та 15 хвилин чекати на результат.

«Наступними нашими заходами є викриття головної резиденції святого Миколая, і десятого грудня ми плануємо відтворити вечорниці. Я для того, щоб це було дійсно безпечно, звичайно, радимо проходити ось такі або експрес-тести, мати при собі сертифікати вакцинації, для того, щоб убезпечити і себе, і оточуючих, які будуть знаходитися поряд», – розповідає Карина Плахотник, директор козацького селища «Мамаєва слобода».

Журналісти зазначають, що турбота про здоров’я убезпечить вас та ваших близьких від Covid-19 у період новорічних свят. Менше з тим, не забувайте, що вакцинація знижує ризик зараження або тяжкого перебігу хвороби.

 

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору