Ужгородка

Новини Закарпаття

Було дуже страшно: українець, який застряг в аеропорту Алмати розповів шокуючі подробиці

Політтехнолог Андрій Бордов “застряг” в Алмати, бо місцевий аеропорт захопили озброєні протестувальники.

Подробиці він розповів в ефірі телеканалу НАШ.

За його словами, можливо через добу-дві польоти відновляться й він зможе повернутися додому.

“Вчора це виглядало досить страшно. Мені не вистачило буквально 20-30 хвилин, щоб вилетіти. Та зона, де були дьюті-фрі, обмінні пункти, зала очікування були розграбовані й розбиті. Нас авіакомпанія залишила без будь-якої координації. З верхніх поверхів ринув потік людей зі зброєю й ми вибігли (близько 1000 людей) на злітну смугу. За вантажним терміналом нам відчинили ворота”, – розповів він.

Нагадаємо, протести в Казахстані спалахнули 2 січня на тлі підвищення після Нового року ціни на зріджений газ для автомобілів до 100-120 тенге (десь 6,3 грн) за літр. Мітинги з вимогою знизити ціни почалися в кількох населених пунктах на заході Казахстану, в тому числі у місті Жанаозен, де у 2011 році поліція застосувала вогнепальну зброю для розгону акції протесту.

Учасники акцій вимагали зниження вартості газу на АЗС удвічі, а також усунення дефіциту цього палива.

В ніч на 6 січня Рада ОДКБ вирішила направити миротворців до Казахстану.

  • Підвищена увага мешканців столиці України до ефіру НАШ протягом дня забезпечив телеканалу лідерство серед усіх інформаційно-новинних мовників 9 листопада 2021 року. НАШ став найкращим інформаційно-новинним телеканалом дня у Києві, з такими цифрами: rat – 0,71%, shr – 2,11% (ЦА: Київ 18+)*. Традиційно, “НАШ” лідер у рейтингу 18+ Кабель: Rat – 0,84%, Shr – 2,46% (ЦА: Кабель 18+)* * Зазначені у статті результати дослідження ТВ-аудиторії належать ІТК; дослідник – Nielsen; моніторинг – Комунікаційний Альянс. Дані надані телеканалом “НАШ” за 9 листопада 2021 року Overnight надані за показниками rat%, shr%.

 

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору