Ужгородка

Новини Закарпаття

Мураєв: Українська влада повинна винести питання про вступ в НАТО на референдум

Українська влада повинна винести питання про вступ в НАТО на референдум, тому що тільки так президент зможе вести переговори від усього народу України.

Таку думку висловив у прямому ефірі на телеканалі НАШ лідер партії “НАШІ” Євгеній Мураєв.

“Нам потрібно нарешті почати вести переговори від себе особисто. В першу чергу потрібно провести консультації з власним народом. Питання про вступ або не вступ в НАТО, про статус нашої держави потрібно винести на референдум, тоді це рішення буде легітимним, тоді це розв’яже нашому президентові, неважливо цьому чи наступному, чи прем’єр-міністру руки, щоб вести переговори від всього народу України”, – зазначив лідер партії “НАШІ”.

Також він додав, що ми не зможемо вступити в НАТО поки не вирішимо питання з Кримом та Донбасом.

“На сьогодні вступ в НАТО неможливий з багатьох причин. В першу чергу всі ці патріоти, які нас в НАТО тягнуть, завжди дуже сильно дбають про Крим та Донбас. Крим та Донбас – це території, які природно не підтримують цей вектор розвитку нашої держави, значить, якщо в НАТО вони хочуть вступити, то однозначно ми повинні закрити книгу  і не говорити більше про Крим та Донбас як про частину української території. Тобто це два взаємно виключних рішення. Тому поки ми не вирішили свої внутрішні проблеми, потрібно закріпити позаблоковий нейтральний статус на референдумі, дати сигнал всім нашим сусідам, що ми не будемо посилювати жодну з протиборчих сторін – це США та РФ і тоді у нас з’явиться набагато більше дверей для наведення порядку в країні”, – розповів політик.

  • Підвищена увага мешканців столиці України до ефіру НАШ протягом дня забезпечив телеканалу лідерство серед усіх інформаційно-новинних мовників 9 листопада 2021 року. НАШ став найкращим інформаційно-новинним телеканалом дня у Києві, з такими цифрами: rat – 0,71%, shr – 2,11% (ЦА: Київ 18+)*. Традиційно, “НАШ” лідер у рейтингу 18+ Кабель: Rat – 0,84%, Shr – 2,46% (ЦА: Кабель 18+)* * Зазначені у статті результати дослідження ТВ-аудиторії належать ІТК; дослідник – Nielsen; моніторинг – Комунікаційний Альянс. Дані надані телеканалом “НАШ” за 9 листопада 2021 року Overnight надані за показниками rat%, shr%.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору