Ужгородка

Новини Закарпаття

Хакерська атака на держсайти: СБУ заявляє, що витоку даних не було

Служба безпеки України та Держспецзв’язку спільно з відповідними органами державної влади проводить розслідування щодо хакерської атаки на низку урядових сайтів та збирає цифрові докази.

Про це пише прес-служба СБ та  прес-центр Держспецзвʼязку.

“У ніч із 13 на 14 січня було здійснено хакерську атаку на низку урядових сайтів, зокрема МЗС, МОН та інші. На головній сторінці цих сайтів було розміщене повідомлення провокаційного характеру. Контенту сайтів при цьому змінено не було, і витоку персональних даних не відбулося”, – йдеться в повідомленні Держспецзвʼязку.

Зазначено, що з метою недопущення поширення атаки на інші ресурси та локалізації технічної проблеми тимчасово призупинено роботу низки інших урядових сайтів.

У СБУ зауважили, що з метою недопущення поширення атаки на інші ресурси, а також щоб локалізувати технічну проблему, тимчасово призупинено роботу низки інших урядових сайтів.

Наразі роботу більшої частини постраждалих державних вебресурсів вже відновлено, решта будуть доступні найближчим часом.

Як повідомляв НАШ раніше, хакери атакували сайти Кабміну та “Дію”. Деякі веб-сторінки не відкриваються, а на сайті Міністерства закордонних справ розміщена погроза.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору