Ужгородка

Новини Закарпаття

Авіакатастрофа під Харковом: шістьох обвинувачених у справі про катастрофу Ан-26 судитимуть

14 січня до суду був направлений обвинувальний акт відносно ряду осіб, діяння яких призвели до авіаційної катастрофи військового літака Ан-26 під Харковом у вересня 2020 року. Підозрюваним загрожує до 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Зазначається, що винуватцями трагедії слідчі назвали колишнього Командувача Повітряних сил Збройних Сил України Сергія Дроздова, колишнього начальника Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба Олександра Туринського, колишнього командира військової частини А4104 В’ячеслава Глазунова, двох його заступників Віктора Вовка та Романа Куценка, а також колишнього керівника польотів зазначеної військової частини Олександра Жука.

У результаті, під час проведення навчальних польотів на авіаційному аеродромі військової частини А4104 кількість курсантів на літаку Ан-26 перевищувала установлену норму. Після виконання не передбачених для літака вказаного типу льотних вправ, на підльоті до посадкової смуги повітряне судно втратило висоту, зіткнулося з землею та спалахнуло.

Кримінальні правопорушення, вчинені Командувачем ПС ЗСУ та начальником ХУПС, кваліфіковані за ч. 3 ст. 425 КК України (недбале ставлення до військової служби), колишнім командиром військової частини та його двома заступниками – ч. 3 ст. 425 та ст. 416 КК України (порушення правил польотів або підготовки для них), колишньому керівнику польотів – за ст. 416 КК України.

Нагадаємо, авіатроща, в якій загинули 6 членів екіпажу та 20 курсантів військового університету, трапилася 25 вересня 2020 року поблизу військового аеродрому міста Чугуїв Харківської області.

Як НАШ повідомляв раніше, президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо домовилися разом домагатися справедливих компенсацій від Ірану за збитий в січні 2020 року літак МАУ.

 

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору