Ужгородка

Новини Закарпаття

Річний баланс м’яса, субпродуктів і жиру в Україні – Оновлення 11.2021

Виробництво курятини продовжує зростати, що стало приводом для відповідного збільшення нашого прогозу. Натомість прогнози виробництва свинини та яловичини були зменшені внаслідок несподівано низької оперативної статистики забою. Варто також відмітити активний імпорт свинини та чергове підняття відповідного прогнозу на поточний рік.

Яловичина (тис. тонн) 2017 2018 2019 2020 2021* Початкові запаси 40 39 40 38 37 Імпорт 2 2 2 4 6 Виробництво 291 288 295 276 258  – с/г підприємства 75 69 80 67 63  – господарства населення 216 218 215 209 195 Загальна пропозиція 332 328 338 319 301 Експорт 54 55 52 34 40 Споживання 234 227 242 243 223 Втрати 6 6 6 6 5 Кінцеві запаси 39 40 38 37 33 Загальний попит 332 328 338 319 301 Споживання на душу населення 5,5 5,4 5,7 5,8 5,4

* прогноз
Примітки: без урахування субпродуктів і жиру; імпорт і експорт – у перерахунку на вагу туші.

Свинина (тис. тонн) 2017 2018 2019 2020 2021* Початкові запаси 50 56 50 49 48 Імпорт 8 36 30 38 50 Виробництво 631 604 602 590 610  – с/г підприємства 312 302 319 318 360  – господарства населення 319 302 283 272 250 Загальна пропозиція 689 697 682 676 708 Експорт 6 2 3 4 6 Споживання 614 631 617 611 638 Втрати 13 13 13 13 13 Кінцеві запаси 56 50 49 48 51 Загальний попит 689 697 682 676 708 Споживання на душу населення 14,5 14,9 14,7 14,6 15,4

* прогноз
Примітки: без урахування субпродуктів і жиру; імпорт і експорт – у перерахунку на вагу туші.

М’ясо свійської птиці (тис. тонн) 2017 2018 2019 2020 2021* Початкові запаси 95 82 127 160 146 Імпорт 121 133 135 114 132 Виробництво 1 185 1 259 1 381 1 405 1 360  – с/г підприємства 1 014 1 085 1 210 1 232 1 204  – господарства населення 171 174 172 173 156 Загальна пропозиція 1 401 1 474 1 643 1 679 1 638 Експорт 273 331 416 434 450 Споживання 1 019 989 1 037 1 068 1 006 Втрати 26 28 30 30 30 Кінцеві запаси 82 127 160 146 153 Загальний попит 1 401 1 474 1 643 1 679 1 638 Споживання на душу населення 24,0 23,4 24,7 25,6 24,3

* прогноз

Інше м’ясо (тис. тонн) 2017 2018 2019 2020 2021* Початкові запаси 2 2 2 2 2 Імпорт 0 0 0 0 0 Виробництво 34 35 33 33 33  – с/г підприємства 2 2 2 2 2  – господарства населення 33 33 32 32 32 Загальна пропозиція 36 37 35 35 35 Експорт 0 0 0 0 0 Споживання 33 34 33 32 32 Втрати 1 1 1 1 1 Кінцеві запаси 2 2 2 2 2 Загальний попит 36 37 35 35 35 Споживання на душу населення 0,8 0,8 0,8 0,8 0,8

* прогноз
Примітки: без урахування субпродуктів і жиру; імпорт і експорт – у перерахунку на вагу туші.

М’ясо (без субпродуктів і жиру, тис. тонн) 2017 2018 2019 2020 2021* Початкові запаси 187 180 218 249 233 Імпорт 131 171 168 156 188 Виробництво 2 140 2 185 2 312 2 304 2 261  – с/г підприємства 1 402 1 458 1 610 1 619 1 629  – господарства населення 738 727 701 685 632 Загальна пропозиція 2 459 2 536 2 698 2 709 2 682 Експорт 334 388 471 473 496 Споживання 1 900 1 882 1 929 1 954 1 899 Втрати 45 47 50 49 49 Кінцеві запаси 180 218 249 233 238 Загальний попит 2 459 2 536 2 698 2 709 2 682 Споживання на душу населення 44,7 44,5 45,9 46,8 45,8

* прогноз
Примітки: імпорт і експорт яловичини й свинини – у перерахунку на вагу туші.

Субпродукти (тис. тонн) 2017 2018 2019 2020 2021* Початкові запаси 13 14 13 13 12 Імпорт 24 28 27 25 23 Виробництво 160 155 156 151 150  – ВРХ 59 58 59 56 52  – свиней 99 94 94 92 95  – інші 3 3 3 3 3 Загальна пропозиція 197 196 196 188 185 Експорт 9 6 6 8 8 Споживання 167 169 170 161 159 Втрати 7 7 7 7 7 Кінцеві запаси 14 13 13 12 12 Загальний попит 197 196 196 188 185 Споживання на душу населення 3,9 4,0 4,1 3,9 3,8

* прогноз

Тваринний жир (тис. тонн) 2017 2018 2019 2020 2021* Початкові запаси 8 9 9 7 7 Імпорт 54 60 47 36 34 Виробництво 61 59 59 57 56  – ВРХ 15 15 16 15 14  – свиней 45 43 42 41 42  – інші 1 1 1 1 1 Загальна пропозиція 123 128 114 100 97 Експорт 0 0 0 0 0 Споживання 109 115 102 89 87 Втрати 5 5 4 4 4 Кінцеві запаси 9 9 7 7 6 Загальний попит 123 128 114 100 97 Споживання на душу населення 2,6 2,7 2,4 2,1 2,1

* прогноз

М’ясо (включаючи субпродукти й жир, тис. тонн) 2017 2018 2019 2020 2021* Початкові запаси 209 203 241 269 252 Імпорт 209 259 242 218 245 Виробництво 2 362 2 399 2 527 2 511 2 467 Загальна пропозиція 2 779 2 861 3 009 2 997 2 964 Експорт 343 395 477 481 504 Споживання 2 176 2 166 2 202 2 204 2 145 Втрати 57 59 61 60 60 Кінцеві запаси 203 241 269 252 256 Загальний попит 2 779 2 861 3 009 2 997 2 964 Споживання на душу населення 51,2 51,2 52,4 52,8 51,8

* прогноз
Примітки: імпорт і експорт яловичини й свинини – у перерахунку на вагу туші.

Джерело: Новини про м’ясо

uzhik

uzhik

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору