Ужгородка

Новини Закарпаття

Уряд дозволив українцям від 60 років витрачати “ковідну тисячу” на ліки

Кабінет міністрів розширив сфери діяльності, в яких можна отримати послуги в рамках програми “єПідтримка”. Українці віком від 60 років з 24 січня зможуть купити на “ковідну” тисячу ліки.

Про це йшлося на засіданні уряду 19 січня, яке транслювалося в Youtube.

Згідно з документом, перелік сфер діяльності та кодів категорії продавця доповнено новою сферою – лікарські засоби. Однак, за кошти програми можна буде придбати виключно ліки, а не будь-які товари, що продаються в аптеці, як-от дієтичні добавки, косметику, медичні прилади тощо.

За інформацією Міністерства економіки, банки перевірятимуть вік людини автоматично під час платежу. При цьому, коли саме людина оформила картку на виплату тисячі за вакцинацію – неважливо, головне, щоб на момент купівлі ліків їй вже виповнилося 60 років.

Нагадаємо, всі щеплені двома дозами вакцини від коронавірусу в Україні можуть отримати 1 тис. грн, які можна витратити лише на певну категорію товарів. До цих категорій належать книги, авіа- та залізничні квитки в межах України, квитки в кіно, театри та музеї, спортзали та виставкові центри.

Як повідомляв НАШ раніше, у Дніпрі загорівся центральний офіс компанії АТБ.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору