Ужгородка

Новини Закарпаття

Continental, Caterpillar, PÖTTINGER та інші. Хто ще долучився до бойкоту Росії 10 березня

Landlord зібрав перелік компаній, які 10 березня висловили солідарність із Україною та допомагають забити цвях у труну російської економіки.

Німецький виробник шин Continental, американська будівельна компанія Caterpillar, завод PÖTTINGER та низка інших компаній заявили, що припиняють співпрацю із країною-агресором Росією через війну з Україною.

Landlord зібрав перелік компаній, які 10 березня висловили солідарність із Україною та допомагають забити цвях у труну російської економіки.

Техніка

John Deere

Американський виробник сільськогосподарської техніки John Deere вирішив призупинити постачання до Росії, а потім до Білорусії через напад Росії на Україну.

“Ми продовжуємо уважно стежити за ситуацією, поки повністю дотримуємося американських та міжнародних санкцій”, – повідомила компанія.

Під брендом John Deere випускається сільськогосподарська техніка (зокрема трактори, комбайни та інші сільгоспмашини), будівельна техніка, садово-паркове обладнання, снігоприбиральні машини, лісозаготівельна техніка, а також двигуни.

Continental

Німецький виробник шин — компанія Continental заявила про зупинку виробництва та проєктів в Росії. Насамперед йдеться про підприємство у Калузі, де виготовляють шини та запчастини для підрозділу ContiTech. Компанія також припиняє всі експортні та імпортні поставки.

PÖTTINGER

Завод PÖTTINGER припинив постачання техніки на територію РФ. Про це повідомляє прес-служба компанії на своїй Фейсбук-сторінці.

“Разом з тим хочемо сказати, що вся команда в Україні залишається на зв‘язку, тому за потреби телефонуйте, готуємося разом до посівної”, – відзначають у публікації.

Caterpillar

Американська будівельна компанія Caterpillar заявила, що згортає діяльність на території Росії, а також жертвує $1 млн на подолання гуманітарної кризи в Україні!

“Ми глибоко засмучені трагічними подіями, які продовжують відбуватися в Україні, і сподіваємося на мирне вирішення кризи. Через Caterpillar Foundation ми жертвуємо понад 1 мільйон доларів США на підтримку як нагальних, так і довгострокових потреб для вирішення гуманітарної кризи в Україні. Операції в Росії стають дедалі складнішими, включаючи перебої в ланцюжку поставок і санкції, і ми призупиняємо діяльність на наших російських виробничих потужностях. Ми розуміємо, що це час неймовірної невизначеності для наших шановних співробітників, і ми продовжуватимемо шукати способи їх підтримки”, – заявили в компанії.

Mitsubishi Electric

Японська багатонаціональна компанія з виробництва електроніки та електричного обладнання Mitsubishi Electric припиняє постачання своєї продукції на російський ринок через вторгнення Росії в Україну. Про це йдеться у заяві компанії у четвер. Компанія постачала на російський ринок електронну продукцію: кондиціонери, побутову техніку, устаткування промислової автоматизації.

“У зв’язку з фінансовою та логістичною ситуацією, що склалася, ми змушені припинити постачання до РФ”, – йдеться в заяві. Також компанія направить через Управління верховного комісара ООН у справах біженців 1 млн євро допомоги Україні.

Toyota

Автовиробник Toyota тимчасово призупинила виробництво автомобілів у РФ та експорт машин та комплектуючих до країни через “проблеми з постачанням”. При цьому про вихід марки з російського ринку не йдеться. Про це йдеться у заяві російського офісу Toyota.

Як заявив представник компанії в РФ, Toyota призупинила виробництво RAV4 та Camry на заводі в Санкт-Петербурзі ще 4 березня через проблеми з експортними каналами та затримками постачання комплектуючих. При цьому, закривати завод компанія не має наміру.

Hitachi 

Японська Hitachi Group вирішила тимчасово припинити свою діяльність у Росії. Про це йдеться у заяві компанії.

Відповідно до заяви, виняток – продукція та технічна підтримка електричних систем, електрообладнання.

Компанія також займалася виробництвом та продажем будівельної техніки, проте продажі цих продуктів у Росії становили близько 0,5% від загальної виручки корпорації. Дочірнє підприємство корпорації Construction Machinery раніше вже оголосило про зупинення експорту важкої техніки до Росії, зокрема гідравлічних екскаваторів.

Фінанси

Western Union

Міжнародна платіжна система переказу грошей Western Union призупинить операції в Росії та Білорусі, йдеться у повідомленні компанії у четвер. “Зрештою, у світлі трагічних наслідків тривалого нападу Росії на Україну, які продовжуються, ми вирішили призупинити наші операції в Росії та Білорусі”, – повідомили в компанії.

У компанії також зазначили, що протягом останніх тижнів команда працювала над тим, щоб підтримувати українців у вигляді пожертв для підтримки зусиль з надання гуманітарної допомоги та безкоштовних послуг з переказу грошей.

Goldman Sachs Group

Goldman Sachs Group припиняє свої операції в Росії та йде з країни. Про це пише агентство Reuters з посиланням на повідомлення банку, надіслане електронною поштою.

“Goldman Sachs згортає свій бізнес у Росії відповідно до нормативних та ліцензійних вимог”, – йдеться в повідомленні банку. Goldman Sachs став першим великим банком Волл-стріт, який залишив РФ після її вторгнення в Україну, уточнюють в агентстві.

Крім того, 10 березня п’ять міжнародних платіжних систем переказу грошей – Western Union, MoneyGram, Ria Money Transfer, INTELEXPRESS та TransferGo – зробили безкоштовними та скасували комісію за переказ коштів в Україну.

Нагадаємо, через війну в Україні, яку Путін розпочав 24 лютого, в Україні заборонили експортувати низку продовольчих товарів.

Наталія Марченко

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору