Ужгородка

Новини Закарпаття

Ощадбанк та ПриватБанк розпочали надання безвідсоткових позик аграріям. Перші результати

За 6 днів програми пільгового кредитування посівної ПриватБанк видав вже 1,102 млрд грн нових агро кредитів

Державні Ощадбанк та ПриватБанк розпочали надання безвідсоткових позик аграрному бізнесу.

За 6 днів програми пільгового кредитування посівної ПриватБанк видав вже 1,102 млрд грн нових агро кредитів для 419 фермерів, повідомляє пресслужба банку.

Заявку на кредитування агровиробників можна подати онлайн на сторінці pb.ua/agro. Кредитування доступне на строк 6 місяців з компенсацією від держави до 0% річних річних у сумі до 60 млн грн для агровиробників з “банком землі” в обробітку від 100 га, які знаходяться в регіонах України, де наразі не ведуться бойові дії.

ПриватБанк розпочав видачу агрокредитів на посівну за програмою держпідтримки з 24 березня.

В рамках програми надаються кредити на суму до 5 млн грн без застави та страхування, а також компенсація процентної ставки, за рахунок якої клієнти сплачують 0% річних з оплатою разової комісії до 1% від суми кредиту.

Для отримання кредиту на суму понад 5 млн грн агровиробник додатково має надати у заставу сільгосптехніку, яка забезпечить щонайменше 20% від суми кредиту.

Як повідомили в Ощадбанку, за умовами програми до 31 травня 2022 року ставка для агроклієнта становитиме 0%, строк кредитування — 6 місяців, сума кредиту — до 60 млн грн.

“Основним забезпеченням може виступати державна гарантія в обсязі до 80% кредиту, що надається в межах програми державних гарантій на портфельній основі”, — пояснили в Ощаді, інформує “Новое время”.

Оформити заявку щодо кредитування можна за посиланням або звернувшись до відділення Ощадбанку з пакетом документів, який містить правовстановлюючі документи, звітність та інформацію про потенційне забезпечення.

За даними Ощаду, у перший місяць війни клієнти — представники мікро, малого та середнього бізнесу залучили в банку кредити на загальну суму понад 215 млн грн.

Наталія Марченко

 

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору