Ужгородка

Новини Закарпаття

Світовий банк виділить Україні на $1,5 млрд допомоги

План підтримки України буде розглядатися радою директорів банку вже у найближчі тижні.

Світовий банк готує пакет підтримки в розмірі $1,5 мільярда для України, котра потерпає від наслідків війни, та планує допомогти країнам, що розвиваються, які намагаються не відставати від зростання цін на харчові продукти та енергоносії, заявив президент Світового банку Девід Малпасс. Про це пише інформаційне агентство Reuters.

Підтримка банку дозволяє Україні виконувати основні функції, включно з виплатою зарплат медикам, пенсій та соціальної допомоги.

“Світовий банк був створений у 1944 році, щоб допомогти Європі відновитися після Другої світової війни. Як і тоді, ми будемо готові допомогти Україні з відбудовою, коли настане час”, – зазначив Малпасс.

За його словами, план підтримки України буде розглядатися радою директорів банку вже у найближчі тижні.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) оголосив початковий “пакет стійкості”, що передбачає фінансування заходів для допомоги громадянам, компаніям і країнам, які зазнали впливу війни в Україні у розмірі €2 млрд.

Водночас Європейський банк реконструкції та розвитку продовжує виконувати свої плани щодо виключення рф та рб з отримання фінансування проєктів. Рада керуючих ЄБРР схвалила вжиття жорстких заходів після вторгнення в Україну,

Раніше Landlord повідомляв, що Україна може отримати $2,2 млрд від МВФ.

Попередньо прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про новий План відновлення України, який об’єднає країни світу: від США до Японії, від Австралії до Канади.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден повідомив Президента Володимира Зеленського про наміри США надати уряду України $500 мільйонів у вигляді прямої бюджетної допомоги. 

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору