Ужгородка

Новини Закарпаття

Для швидкого відновлення Україні потрібні $70 мільярдів інвестицій на рік – Мінекономіки

Не можна все відновити за один рік. Зусилля інвесторів мають бути спрямовані хоча б протягом десяти років.

Для швидкого післявоєнного відновлення Україна провинна вийти на темпи отримання інвестицій у розмірі приблизно 35% ВВП, або $70 мільярдів на рік впродовж щонайменше десяти років. Про це в етері телемарафону повідомив заступник міністра економіки України Денис Кудін, передає Укрінформ.

“Для швидкого післявоєнного відновлення ми провинні вийти на темпи інвестицій приблизно 35% ВВП. Останній ВВП у нас був 200 мільярдів доларів. 35% — це десь приблизно 70 мільярдів доларів щороку”, – зазначив Кудін.

Такі довготривалі інвестиційні очікування спричинені обсягами руйнувань та нанесених нашій економіці збитків.

“Не можна все відновити за один рік. Зусилля інвесторів мають бути спрямовані хоча б протягом десяти років”, — зауважив заступник міністра.

Завдяки збільшеному інтересу до України з боку як іноземних держав, так і іноземних компаній, у нашої країни є шанс запросити провідних інвесторів.

За словами Кудіна, щоб економіка зросла, необхідно більше виробництв, більше підприємств у сфері послуг. Для цього потрібні інвестиції. Наразі відбувається співпраця з багатьма провідними країнами світу, чиї акції котуються на біржах. Основна задача, щоб вони прийшли в Україну, відкрили тут бізнес і почали тут працювати.

Нагадаємо, українські банки вже приймають заявки за новою держпрограмою пільгового кредитування аграріїв.

Кабінет Міністрів ухвалив низку рішень, які полегшують доступ виробників сільгосппродукції до, зокрема, пального, пестицидів та агрохімікатів в умовах воєнного стану.

Раніше Landlord повідомляв, що Зеленський розповів про допомогу бізнесу під час війни.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору