Ужгородка

Новини Закарпаття

На Вінниччині аграрії завершили ранніх зернових та зернобобових

Під час весняно-польових робіт аграрії області посіяли 17 тис. га ярої пшениці, 74,5 тис. га ярого ячменю, 1,2 тис. га вівса і 5,3 тис. га гороху.

Голова Вінницької ОВА Сергій Борзов завив, що аграрії Вінницької області станом на 15 квітня завершили сівбу ранньої групи зернових та зернобобових культур. Про це повідомляє Укрінформ.

“Станом на 15 квітня господарства всіх категорій завершили посів ранніх зернових та зернобобових. Загалом маємо 98,0 тис. га посівів цих культур”, – наголосив Борзов.

Під час весняно-польових робіт аграрії області посіяли 17 тис. га ярої пшениці, 74,5 тис. га ярого ячменю, 1,2 тис. га вівса і 5,3 тис. га гороху.

Також в області триває посів пізніх зернових та технічних культур. Зокрема, аграрії посіяли кукурудзи майже на 3% з прогнозованих 439,8 тис. га, проса – 8% (з прогнозованих 1,3 тис. га).

Цукрового буряку з прогнозованої площі 50,0 тис. га посіяли на площі 30,7 тис. га, що становить 61%, соняшнику з 306,3 тис. га – на 20,5 тис. га (6,7 %), а сої з 87,4 тис. га – 3,6 тис. га (4,1 %).

Водночас озимі культури, висіяні в оптимальні строки, перебувають у доброму стані. Спостерігається активний ріст та розвиток рослин. Продовжується, а на окремих посівах завершується, процес кущіння. Такі посіви складають близько 80% і обіцяють непоганий врожай.

Нагадаємо, станом на 14 квітня прогнозовані площі посіву основних ярих сільськогосподарських культур під урожай 2022 року на контрольованій Україною території складають 14 013 тис. га, що на 2 903,3 тис. га менше від показників минулого року (16 916,3 тис. га).

Раніше Landlord повідомляв, що посівну кампанію почали в усіх областях, окрім однієї.

Попри активні бойові дії, на Донеччині триває посівна. Про це у Телеграмі повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору