Ужгородка

Новини Закарпаття

Виробникам молока зменшать вимоги щодо продукції – Мінагрополітики

Реалізація проєкту наказу зменшить навантаження через скасування надмірно деталізованих та неактуальних вимог до дрібнотоварного виробництва молока та його обігу.

25 квітня 2022 року у Міністерстві юстиції зареєстровано наказ Мінагрополітики, який встановлює гігієнічні вимоги до первинного виробництва та обігу молока від сільськогосподарських тварин, які утримуються дрібнотоварними виробниками, а також до пунктів заготівлі молока. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Міністерство запропонувало гнучкий підхід з дотримання гігієнічних вимог при виробництві молока в господарствах, на яких утримується до п’яти умовних голів дійних тварин, та його заготівлі молокоприймальними пунктами. Реалізація проєкту наказу зменшить навантаження через скасування надмірно деталізованих та неактуальних вимог до дрібнотоварного виробництва молока та його обігу.

За словами першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Тараса Висоцького, таке регулювання забезпечить гармонізацію з Вимогами до безпечності та якості молока та молочних продуктів, затверджених наказом Мінагрополітики від 12 березня 2019 року №118.

Що можна розцінювати як ще один крок з гармонізації законодавства про безпечність харчових продуктів до законодавства Європейського Союзу. Водночас держава поліпшить іміджевий рейтинг країни-експортера молочних продуктів на міжнародному ринку.

Нагадаємо, ціни на молоко зростають по всьому світу, оскільки війна в Україні загрожує постачанням кормів і добрив для корів.

В умовах військової агресії росії для тваринництва важлива пряма підтримка, направлена на збереження поголів’я, створення нових потужностей, кредитування, тощо, адже ферму на паузу не поставиш.

В умовах воєнного стану молочна галузь України продовжує працювати та повністю забезпечує країну високоякісними молочними продуктами, тож потреба в імпорті відсутня.

Раніше Landlord повідомляв, що Україна має у пріоритеті відновлення експорту зерна та проведення посівної кампанії.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору