Ужгородка

Новини Закарпаття

Україна та Польща домовились максимально спростити проїзд вантажівок з паливом

Для бездозвільного в’їзду на територію Польщі перевізникам пального необхідно пройти швидку реєстрацію шляхом заповнення простої форми

Україна та Польща домовились максимально спростити проїзд вантажівок з паливом, що має велике значення для подолання жорсткого дефіциту бензинів та дизельного пального в Україні. Про це повідомили в міністерстві інфраструктури.

Як зазначено у повідомленні, міністерство інфраструктури України та міністерство інфраструктури і розвитку Польщі досягнули домовленості щодо скасування дозволів для усіх перевізників, які здійснюють міжнародні перевезення палива.

«Ракетні удари росії по нафтопереробним заводам та нафтобазам створили критичну ситуацію на ринку палива. Метою команди Міністерства інфраструктури в цих умовах є повна лібералізація міжнародних вантажних перевезень для вирішення цієї проблеми. Нові правила уже набрали чинності і їхніми перевагами можуть скористатися як українські, так і польські перевізники. Вдячний польській стороні за конструктивну роботу. Надалі продовжимо нашу роботу над спрощенням вантажних перевезень та створенням максимально простих та зрозумілих правил для перевізників необхідних для України вантажів», – прокоментував міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Читайте також: З середини травня очікується покращення ситуації на ринку пального – Герус 

Тепер для бездозвільного в’їзду на територію Польщі перевізникам пального необхідно пройти швидку реєстрацію шляхом заповнення простої форми. Заповнити форму потрібно не пізніше, ніж за добу до перетину кордону, тобто йдеться про аналог декларативної дозвільної форми.

В квітні Україна та Польща також домовилися про збільшення об’ємів залізничних перевезень українського експорту до ЄС та на світові ринки через Європу. Зокрема, сторони створять спільне логістичне підприємство вже найближчим часом.

Нагадаємо, що БЕБ заарештувало та передало Укрзалізниці майже 18 тис вагонів, що належать росії та білорусі.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору