Ужгородка

Новини Закарпаття

Зеленський запропонував країнам G7 створити організацію країн-експортерів зерна

Президент України виступив на відеоконференції лідерів «Групи семи» з закликом створити Організацію країн-експортерів зерна для продовольчої безпеки у світі

Президент України Володимир Зеленський на відео-конференції G7 запропонував створити організацію, котра забезпечить стабільність продовольчої безпеки у світі. Про це інформує пресслужба голови держави.

“Якщо у нас буде організація країн-експортерів зерна, які поважають міжнародне право, цінують демократію та прагнуть захищати права людини, зокрема й право на життя та гарантований добробут, – ми зможемо дати стабільність постачанню продовольства й отримати історичну перемогу над голодом”, – заявив  Зеленський.

Читайте також: Шмигаль розповів про План відновлення України, над яким зараз працює держава

Також він наголосив, що деталі такої пропозиції Україна вже готова надати на робочому рівні.

“Життя понад десяти мільйонів людей в Україні, які стали вимушеними переселенцями, вже зруйноване. Але через дії Росії світ на порозі ще й продовольчої кризи. Про це зараз говорив також канцлер. Тож скільки ще мільйонів життів будуть зруйновані в десятках країн Африки та Азії внаслідок дефіциту продовольства та політичного хаосу, який прийде вслід за зростанням цін на їжу?,” – підсумував український президент.

Нагадуємо, нещодавно міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський заявив що через заблоковані порти вже у липні на світовому ринку почнеться паніка.

Катерина Марковська

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору