Ужгородка

Новини Закарпаття

Зростання світової економіки у 2022 році досягне менше половини 2021 року – Morgan Stanley

Глобальне зростання становитиме 2,9%, що приблизно на 40 базисних пунктів нижче консенсусу, у порівнянні зі зростанням на 6,2% у 2021 році.

У Morgan Stanley прогнозують, що глобальне економічне зростання цього року буде менше половини 2021 року через ризики російсько-української війни та сплеску COVID-19 у Китаї, навіть якщо центральні банки посилюють монетарну політику з метою контролю рекордно високої інфляції. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Аналітики очікують, що глобальне зростання становитиме 2,9%, що приблизно на 40 базисних пунктів нижче консенсусу, у порівнянні зі зростанням на 6,2% у 2021 році.

Уповільнення є глобальним, зумовлене поєднанням слабшого фіскального імпульсу, жорсткішої монетарної політики, постійних перешкод від Covid, постійного тертя в ланцюжках постачання і, останнім часом, наслідків російського вторгнення в Україну.

Економісти зазначили, що повільне глобальне зростання має широку основу, і лише в Японії та Індії не спостерігається істотного уповільнення.

Нагадаємо, аналітики американської фінансової корпорації Morgan Stanley прогнозують, що дефолт у рф може бути оголошений вже 15 квітня. 

Обсяг глобальної економіки до 2023 року скоротиться на 1%, що еквівалентно 1 трильйону доларів, через розв’язану РФ війну в Україні.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору