Ужгородка

Новини Закарпаття

Народні депутати проголосували за вихід України з угоди про спільний аграрний ринок країн СНД

Угода втратила своє практичне значення та не застосовується.

22 травня Верховна Рада проголосувала Закон “Про вихід України з Угоди про Спільний аграрний ринок держав — учасниць Співдружності Незалежних Держав” (№0084). За відповідне рішення проголосували 287 народних обранців, йдеться на сайті парламенту.

Прийняття документа спрямовано на припинення участі України в цій угоді. Угода втратила своє практичне значення та не застосовується.

“Відповідно до Указу Президента України від 19 травня 2018 р. №139 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 травня 2018 р. “Про припинення дії для України окремих міжнародних договорів, укладених у межах Співдружності Незалежних Держав” за результатами проведеного аналізу участі України у міжнародних договорах, укладених у межах СНД з економічних питань, визнано за доцільне припинити участь України в угоді”, — йдеться у повідомленні.

Згідно з пояснювальною запискою, угода була ратифікована законом від 8 квітня 1999 року, ним передбачаються заходи, спрямовані на поступове формування спільного аграрного ринку держав – учасниць Співдружності Незалежних Держав з метою забезпечення вільного руху сільськогосподарської продукції, продовольчих товарів, науково-технічної продукції, засобів виробництва та послуг для агропромислового комплексу національного походження

Нагадаємо, для України стратегічно важливі чотири напрямки співпраці: зброя, санкції, фінанси та європейська перспектива. Про це зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі 8 травня в Києві з Президенткою Бундестагу Федеративної Республіки Німеччина Бербель Бас.

Україна спільно з Польщею підписали меморандум щодо посилення співробітництва в залізничній сфері, що передбачає створення спільного логістичного підприємства.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про новий План відновлення України, який об’єднає країни світу: від США до Японії, від Австралії до Канади. Країни Європи готові демонструвати лідерство в цьому питанні.

Українська економіка стає на воєнні рейки. Про це у відеозверненні заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору