Ужгородка

Новини Закарпаття

Держпродспоживслужба розпочала перевірки на АЗС

З усіх областей почали надходити повідомлення про надмірно завищені ціни, відсутність розрахункових документів, відмову у вільному виборі засобів розрахунку тощо.

Для вирішення дефіциту пального в країні Кабінетом міністрів України скасоване державне регулювання цін на бензин і дизельне паливо. Водночас  суб’єкти господарювання, як і раніше, зобов’язані завчасно декларувати ціни у разі їх підвищення, повідомляє пресслужба відомства.

Наразі з усіх областей почали надходити повідомлення про надмірно завищені ціни, відсутність розрахункових документів, відмову у вільному виборі засобів розрахунку тощо.

За дорученням прем’єр-міністра України Головними управліннями Держпродспоживслужби спільно з військовими адміністраціями, Національною поліцією та податковою розпочато проведення перевірок суб’єктів господарювання, що працюють на роздрібному ринку пального.

Так, наприклад, Головним управлінням Держпродспоживслужби у Чернівецькій області розпочаті перевірки п’яти АЗС ТОВ “ПП-ОЙЛ”, де дизельне пальне реалізовувалось по 70 гривень за літр. За підсумками перевірки станом на 22 травня реалізація пального на АЗС не здійснюється.

Держпродспоживслужба нагадує, що завищення цін в умовах воєнного стану є неприпустимим, а порушення правил ведення підприємницької діяльності матиме наслідки у вигляді штрафів та інших заходів адміністративного впливу.

Довідка. Уряд скасував державне регулювання цін. Завдяки цьому в Кабміні очікують зниження цін: граничні ціни на дизпаливо не перевищуватимуть 58 грн, на бензин — не більше 52 грн. Скасування акцизу на пальне мало стимулювати його ввезення до України та зробити зростання ціни на нього помірним.

Нагадаємо, в Україні необхідно повернути акциз на пальне. Про це заявив директор “Консалтингова група А-95” Сергій Куюн.

Стало відомо, що влада України працює над розв’язанням проблеми з дефіцитом пального. 

Раніше Landlord повідомляв, що Польща планує давати Україні понад 200 тисяч тонн продукції щомісячно.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору