Ужгородка

Новини Закарпаття

Британія планує відправити до Чорного моря військовий флот для супроводу суден з українським зерном – The Times

Україна не може вивезти близько 90 млн тонн виробленої аграрної продукції, через вторгнення військ рф

Влада Британії хоче відправити до Чорного моря свої військові кораблі, щоб супроводжувати судна, що експортують українське зерно. Про це повідомляє The Times.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс вів переговори із главою МЗС Великої Британії Ліз Трасс щодо надання  “захисного коридору” з Одеси. Тепер цей намір підтримати США та Туреччина, яка з квітня закрила протоки Босфор та Дарданелли для військових кораблів.

За словами міністра, немає жодного способу зберігання зерна та іншого адекватного альтернативного маршруту.

“Необхідно показати вразливим країнам, що ми готові зробити кроки, необхідні, щоб прогодувати світ. Лише цього року Україні потрібно експортувати 80 млн тонн пшениці, і єдиний вихід – через Одесу” – наголосив міністр закордонних справ Литви.

За планом, союзні військово-морські сили очистять територію біля порту в Одесі від мін та захистять вантажні судна, що перевозять українське зерно, від російських військ. Також із цією метою в Україні планують розгорнути ракети великої дальності.

“Альтернативні маршрути залізницею через Білорусь або автомобільним транспортом до портів Балтійського моря в Польщі та Литві мають серйозні практичні недоліки. Адже вузькі місця та повне перевантаження означатимуть, що українським вантажівкам потрібно від п’яти до дев’яти тижнів, щоб дістатися автомобільним транспортом до портів у Румунії, Польщі чи Литві” – зауважив Ландсбергіс.

Довідка. Через морські порти Україна експортувала понад 70% усіх вантажів на загальну суму близько $47 млрд. З 24 лютого у портах та кораблях на рейді опинилися замкненими сотні тисяч тонн вантажів. Частину вдалося вивезти автотранспортом і залізницею, інші стоять під обстрілами або захоплені російськими військовими.

Україна не може вивезти близько 90 млн тонн виробленої аграрної продукції, через вторгнення рф.

Нагадаємо, що Німецька компанія HHLA запустила контейнерний маршрут Одеса-Трієст.

Олександра Марченко

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору