Ужгородка

Новини Закарпаття

Для розвитку переробки в Україні найголовнішим є відкриття ринків – Сольський

В Україні легше побудувати завод для переробки сільськогосподарської сировини, аніж потім продати вироблену на ньому продукцію

Для розвитку переробки в Україні найголовнішим є відкриття ринків на постійній основі та дешеве фінансування сільгосптоваровиробників. Ці дві базові речі спровокують масовий рух підприємців у переробку.

Про це заявив в інтерв’ю Голосу Америки міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

“Тому найважливіше — це відкриття ринків. Перший та великий крок — це Євросоюз. Завдяки керівництву України вони оперативно відкрили ці ринки. Зараз треба з ними допрацювати це питання, щоб вони сказали: “Це не на один рік, а назавжди”. Або ми домовимось про один текст, який працюватиме вже на увесь час. Він може бути приблизно такого характеру, що з наступного року ми даємо 30% чогось, через рік 50% і так далі. Але бізнес повинен зрозуміти, що далі це рішення не буде переглядатися”, — зазначив Микола Сольський.

За словами міністра, забезпечення аграріїв з боку держави дешевим фінансуванням згодом дасть хороший результат, адже той, хто працює в переробці, буде більш конкурентний від просто продавця зерна.

На початку лютого у Раді зареєстрували законопроєкт №7036, який мав стимулювати розвиток агропереробки в Україні.

Наталія Марченко

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору