Ужгородка

Новини Закарпаття

Китай закликав відкрити “зелені коридори” для експорту українського зерна

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї під час переговорів зі своєю колегою Анналеною Бербок з Німеччини висловив підтримку у створенні “зеленого коридору” для експорту зерна з України

Член Державної ради та міністр закордонних справ Китайської Народної Республіки Ван Ї 25 травня закликав міжнародну спільноту просувати припинення вогню в Україні, щоб забезпечити “зелений коридор” для експорту українського зерна. В CGTN повідомили, що таку позицію Ван Ї висловив під час відеорозмови з міністром закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок.

Міністр заявив, що Китай готовий підтримувати координацію з різними сторонами, щоб допомогти подолати продовольчу кризу.

“Китай постійно надає екстрену продовольчу допомогу країнам, які цього потребують. У нинішній ситуації міжнародне товариство має сприяти якнайшвидшому припиненню вогню та створенню “зеленого коридору” для експорту зерна з України”, – сказав він.

Читайте також: Рада ЄС ухвалила скасування мит на весь експорт із України

Ван Ї стверджує, що Китай не може залишатися осторонь від розв’язання важливих питань, які “викликають велике занепокоєння світової спільноти”.

Довідка. Китай є найбільшим торговим партнером Німеччини протягом шести років поспіль, а Німеччина є найбільшим торговим партнером Китаю в Європі. Ван сказав, що Китай і Німеччина, як дві великі країни, повинні ще більше зміцнювати стратегічну комунікацію, докладати спільних зусиль у стабілізації ситуації у світі.

Нагадаємо, через війну в Україні та зменшення врожаю в Південній Америці, Китай збільшив обсяги експорту американської кукурудзи та сої.

Раніше науковий співробітник інституту рослинництва ім. Юр’єва Сергій Авраменко повідомив, що левова частина генетичного банку рослин збереглась після бомбардування рф, проте є проблеми з озимими.

Марковська Катерина

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору