Ужгородка

Новини Закарпаття

Fozzy Group планує щомісяця постачати з сусідніх країн по 200 тонн солі

Великі продуктові мережі знайшли альтернативу “Артемсіль” та наразі планують постачати сіль з-за кордону

Великі продуктові мережі планують імпортувати сіль з Туреччини, Румунії та Польщі.

Про це розповіли пресслужби Fozzy Group (Сільпо, Фора, Trash! Траш!) LIGA.net.

У Fozzy розповіли, що задля забезпечення достатку солі під час бойових дій, компанія домовилися про поставки кам’яної йодованої солі з українськими та закордонними виробниками:

“Нам, як і всім українцям, болить через те, що підприємство Артемсіль зараз призупинило роботу через бойові дії у Донецькій області. Поки на нашій землі йдуть бої з російськими окупантами, ми домовилися про поставки солі з виробниками в Україні та за кордоном. У квітні ми почали співпрацювати з одним з найстаріших підприємств у Європі — Дрогобицькою солеварнею у Львівській області. У травні ми знайшли нових постачальників у Польщі, Румунії та Туреччині”

В Україні є 2 виробники солі. Поки Артемсіль не може відновити роботу, східна та центральна частина країни зіштовхнулась з дефіцитом солі у магазинах. У західному регіоні країни нестачу перекрив менший виробник  – Дрогобицька солеварня, де видобувають продукт методом випарювання. Обсяги видобутку там значно менші.

Fozzy Group очікують у першій половині червня першу партію солі з Туреччини та Румунії, надалі щомісяця компанія закуповуватиме 200 000 тонн солі, що повністю забезпечить потреби її продуктових мереж.

Довідка. У АТБ-маркет повідомили, що ще в березні почали налагоджувати постачання, бо прогнозували хід таких подій. Своєю чергою в Auchan розповіли, що встигли сформувати запаси імпортної солі, але через високий попит не встигають викладати товар на прилавки. Ціна імпортної солі – 25-30 грн, але не уточнюється за яку вагу.

Нагадаємо,“Артемсіль” призупинило роботу через обстріли  і дефіцит солі вже помітили по всій Україні.

Марковська Катерина

 

 

 

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору