Ужгородка

Новини Закарпаття

У “ТІС” виступили проти вивезення українського зерна в порти через територію РБ

Транзитний коридор принесе РБ надприбутки та дасть їй змогу відновити ще й експорт калійних добрив.

Засновник компаній MV Cargo та групи компаній “ТІС” Андрій Ставніцер виступив категорично проти ідеї вивезення українського зерна та інших вантажів до портів Литви та Латвії через РБ. Про це він повідомив у Facebook.

Ставніцер пояснив, що українське зерно повинне буде їхати 550 км територією як не є ворожою, але аж ніяк не є і дружньою. Така ситуація може надати нашим ворогам додатковий спосіб тиснути на Україну і не тільки.

“Окрім чергового важеля тиску на світ, витівка з транзитом принесе лукашенку дуже багато грошей. Залізничний тариф оплачуватиметься в повному обсязі у всіх країнах слідування. Десятки мільйонів євро з’являться на рахунку режиму, який у підвалах вбиває студентів за неправильні пости в соцмережах”, — зауважив засновник компанії.

Транзитний коридор принесе РБ надприбутки та дасть їй змогу відновити ще й експорт калійних добрив. А економічне зміцнення зараз більше потрібне Україні, а не РБ, яка є союзною державою російських агресорів.

“Пропоную замість схематозу, замішаного на крові українців, зайнятися справді важливим рішенням — реальною деблокадою українських портів за допомогою конвоїв ООН та сильної зброї, насамперед ППО”, — зазначив Андрій Ставніцер.

Довідка. ТрансІнвестСервіс (ТІС) — найбільший приватний стивідорний оператор в Україні. 2018 року вантажообіг компанії склав 25,7 млн тонн. Компанія оперує власними вантажними терміналами в Малому Аджалицькому лимані, в акваторії порту “Південний”, що за 22 км на північний схід від Одеси. До групи входять п’ять терміналів: “ТІС-Зерно”, “ТІС-Міндобрива”, “ТІС-Руда”, “ТІС-Вугілля” та “ТІС-КТ”. Компанія “ТІС” володіє всією інфраструктурою терміналів та власною залізничною станцією.

Нагадаємо, Україна має достатні запаси зерна, щоб задовольнити внутрішній і світовий попит принаймні до кінця 2022 року, а то й у 2023-му, але для цього потрібно зупинити всі військові дії в Чорному морі.

30-31 травня у Брюсселі саміт лідерів ЄС розгляне проблему зростання голоду та можливість розвернення військово-морської місії для звільнення продовольчих запасів з українських портів.

Раніше міноборони Великої Британії закликало рф негайно розблокувати експорт зерна з України.

Європейський Союз намагається допомогти Україні експортувати товари, котрі через блокування портів рф неможливо вивезти морем.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору