Ужгородка

Новини Закарпаття

В Україні знайшли заміну мелітопольській черешні

Оскільки сади з черешнею розташовані в основному в Херсоні та Мелітополі, де продовжуються активні бойові дії, то цього року ритейлери змінили постачальників.

На українських прилавках вже почала з’являтися рання черешня. Перші ягоди везуть із Закарпаття. Їх продають як на ринках, так і у супермаркетах. Оскільки сади з черешнею розташовані в основному в Херсоні та Мелітополі, де продовжуються активні бойові дії, то цього року ритейлери змінили постачальників і реалізовуватимуть ягоди з Черкаської, Вінницької та Одеської областей. У мережі супермаркетів “Сільпо” вже відзвітували перед покупцями, що без черешні вони не залишаться, пише Today.ua.

“Щоб українці змогли поласувати українською ягодою і в часи війни, ми домовилися з господарствами у Закарпатській, Черкаській, Вінницькій, Одеській областях про збільшення поставок черешні цього року”, — зазначили у пресслужбі мережі супермаркетів.

Також зазначається, що ціни на ранні ягоди менші, ніж минулого року о цій же порі. Так, за кілограм закарпатської черешні продавці в Ужгороді просять від 60 до 100 грн. Імпортні ягоди продаються за рекордною ціною, яка інколи доходить до 1000 грн/кг.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області окупанти хочуть відібрати урожай черешні. Про це в ефірі національного телемарафону заявив мер міста Іван Федоров.

Впродовж 20 травня російські загарбники вивезли 10 машин по 30 тонн зерна із Запорізької області.

За даними Держстату, у 2021 році було вирощено 400 тисяч тонн кавунів і 38% цього обсягу було вирощено в Херсонській області. Сусідніми областями цей обсяг повністю перекрити не вдасться, а ціна імпортних може бути занадто високою.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору