Ужгородка

Новини Закарпаття

Фермери у Німеччині змушені знищувати урожай полуниці

Німецьким фермерам доводиться мати справу з підвищеними витратами на обробку полів та конкуренцією з дешевою імпортною ягодою.

Німецькі фермери, котрі вирощують полуницю, вимушені знищувати власні ягідні поля через високу собівартість продукції та низькі ціни на ягоду. Про це повідомляє Мerkur.de.

У цьому сезоні продаж полуниці не приносить фермерам прибутку. Тому вони не збирають урожай ягід. Наприклад, фермер Андреас Рахманн косить свої полуничні поля разом із ягодами, щоб надалі вирощувати на них кукурудзу.

Він розповідає, що магазини купують дешевшу імпортну полуницю. За 0,5 кг полуниці фермер наразі отримує від роздрібних продавців трохи менше ніж 1,1 євро.

“Якщо споживачі хочуть і надалі мати полуницю з Німеччини, то ми маємо платити за неї більше грошей — іншого шляху немає”, — зазначив Рахманн.

Його підтримують й інші фермери: витрати високі, а ціна низька, тому врожай у деяких місцях не має сенсу.

Німецьким фермерам доводиться мати справу з підвищеними витратами на обробку полів та конкуренцією з дешевою імпортною ягодою. Водночас попит на полуницю впав.

Нагадаємо, сезон полуниці садової в Україні розпочався декілька тижнів тому, але виробники ягоди вже змушені знижувати відпускні ціни.

В Україні сезон тепличної полуниці стартував на один тиждень раніше проти 2021 року. Так, з 16 квітня 2022 р. із теплиць південних регіонів України на ринок почали надходити оптові партії першої ягоди нового сезону.

Пізніше українським виробникам полуниці садової на цьому тижні вдалося підвищити відпускні ціни на ягоду. Першочерговою причиною подорожчання оператори ринку називають нестабільні та малооб’ємні постачання суниці садової з місцевих господарств, які пояснюються погіршенням погодних умов в основних регіонах виробництва.

Раніше Landlord повідомляв, що через війну в Україні може початися голод у Єгипті, Лівані та Ємені.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору