Ужгородка

Новини Закарпаття

Третина потреб на Національній платформі продовольчої безпеки, припадає на Миколаївську та Херсонську області

Нині на платформі опубліковано більше ніж 1,6 тисячі потреб у харчових продуктах.

За понад два місяці роботи учасниками Національної платформи продовольчої безпеки стали вже понад 4,2 тисячі користувачів – місцевих громад, військових адміністрацій, виробничих підприємств та логістичних компаній. Нині на платформі опубліковано більше ніж 1,6 тисячі потреб у харчових продуктах та товарах першої необхідності. Третина усіх опублікованих потреб припадає на Миколаївську та Херсонську області, повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Виробничі компанії також активно розміщують пропозиції щодо товарів, які є в наявності. Зараз таких пропозицій на платформі більш як 1,4 тисячі. Найбільше пропозицій пропонують учасники з Полтавської, Київської, Рівненської, Хмельницької областей та міста Київ.

У Мінагрополітики нагадали, що учасники, зареєстровані на платформі, мають змогу напряму контактувати та укладати угоди з постачання необхідних товарів. Реєстрація та робота на платформі для всіх учасників є безплатною.

Читайте також: Країни G7 створять альянс для запобігання глобального голоду

Довідка. Національна платформа продовольчої безпеки розроблена та впроваджується Держпродспоживслужбою за підтримки Офісу Президента України, Міністерства економіки, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства інфраструктури та Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Нагадаємо, Національна платформа продовольчої безпеки охоплює всю територію України. Наразі найактивніше її використовують громади Миколаївської та Харківської областей, які мають багато потреб у забезпеченні продовольчими товарами та гуманітарних вантажах.

Через повномасштабну війну державна регіональна політика потребує повного переосмислення. Нова типологія територій, новий підхід до податкового регулювання та стратегій громад, зміни в адміністративно-територіальному устрої.

Агрохолдинги з великим земельним банком та невеликі фермерські господарства сьогодні стали єдиним аграрним фронтом.

Попри війну Україна зможе в цьому році забезпечити себе необхідним запасом зерна та частково відправити в інші країни світу.

Водночас стало відомо, що через російське вторгнення в Україну, 17% бізнесу по країні призупинило свою діяльність та 30% частково втратило активність.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору