Ужгородка

Новини Закарпаття

Ірландія виступила за прискорений вступ України до Євросоюзу

Глава уряду Ірландії зауважив, що “від самого початку був затятим прихильником” вступу України до ЄС і що загалом він підтримує “швидший і прискорений” процес вступу.

Прем’єр-міністр Ірландії Міхал Мартін переконаний, що Україна має вступити до ЄС у найкоротші терміни. Про це повідомляє The Times.

Глава уряду Ірландії зауважив, що “від самого початку був затятим прихильником” вступу України до ЄС і що загалом він підтримує “швидший і прискорений” процес вступу.

Мартін наголосив, що лідери ЄС у червні повинні надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС. Серед аргументів проти, які наводять противники — що це було б несправедливо щодо деяких країн Західних Балкан, для яких процес вступу в останні роки серйозно затягнувся. Водночас він зазначив, що ще до повномасштабної війни критично ставився до повільних темпів процесу вступу, особливо що стосується Північної Македонії та Албанії.

“Я вважаю, що в цілому нам необхідно прискорити процес вступу”, – пояснив прем’єр-міністр.

Стосовно конкретно України Мартін відзначив, що буде процес та взаємодія, як це відбувалось і з Ірландією, перш ніж вона стала членом ЄС. Натомість він особисто розраховує на найкоротший термін.

Нагадаємо, Європейський Союз на рік планує скасувати стягнення усіх імпортних мит на українські товари. Йдеться про всі промислові мита, аграрні мита і квоти, систему вхідних цін, антидемпінгових мит і захисних мит.

Раніше Єврокомісія запропонувала призупинити на один рік ввізне мито на весь український експорт до країн Євросоюзу.

Перша віце-прем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко під час міжнародної конференції “Після війни: переосмислення майбутнього громадянського суспільства” представила принципи плану економічного відновлення України, над яким працюють Уряд, Міністерство економіки, провідні експерти та бізнес-асоціації. Розробники цієї “дорожньої карти” готові залучати громадський сектор до формування документа.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору