Ужгородка

Новини Закарпаття

Cільгосппідприємства забезпечені засобами захисту рослин для польових робіт на 78%, – Мінагрополітики

Мінагрополітики оцінило загальний рівень забезпеченості ЗЗР по країні у березні 2022 – у 84%, а у травні – у 75%

Станом на 9 червня середній рівень забезпеченості сільськогосподарських підприємств засобами захисту рослин (ЗЗР) в Україні  становить 78%.

Про це повідомляється у презентації Міністерства аграрної політики та продовольства.

Наразі у країні доступно 24,9 тис. тонн ЗЗР за загальної потреби у 32 тис. тонн.

В джерелі повідомляється, повністю забезпечена ЗЗР Вінницька область, близькі до цього показника Полтавська та Хмельницька (по 99%), Дніпропетровська та Житомирська (по 98%), Одеська (97%), Кіровоградська (96%) та Волинська (94%) області.

Майже забезпечені ЗЗР Чернігівська (92%), Черкаська та Закарпатська (по 88%), Львівська (86%), Сумська (85%), Івано-Франківська та Чернівецька (80%) області.

Найменший ступінь забезпеченості ЗЗР спостерігається у Харківській (21%), Запорізькій (24%), Донецькій (по 28%), Рівненській (32%) та Херсонській (37%) та Миколаївській областях (51%). 

Нагадаємо, український парламент ухвалив у першому читанні закон “Про внесення змін до деяких законів України /” №7264, який спростить імпорт мінеральних добрив та ЗЗР для аграріїв. “За” проголосувало 293 народних депутати.

Landlord раніше повідомляв, у морських портах Туреччини виявилися заблокованими препарати для захисту рослин, які прямували з-за кордону в Україну.

Марковська Катерина

 

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору