Ужгородка

Новини Закарпаття

Мінімум 4 млн тонн у місяць необхідно експортувати, аби впоратися з новим врожаєм — Висоцький

Наразі очікується близько 48–50 млн тонн зернових та зернобобових.

За прогнозами, в Україні має бути повне забезпечення внутрішнього споживання всіма ключовими с/г культурами на рівні 65 млн тонн зернових, зернобобових та олійних, зокрема передбачається потенційний експорт в обсязі близько 30 млн. Про це зазначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Наразі очікується близько 48–50 млн тонн зернових та зернобобових. Врожай олійних має бути на рівні як мінімум 15 млн тонн. Так, очікується виробництво близько 10 млн тонн соняшника, 2,5–2,8 млн тонн сої та близько 2,5 млн тонн озимого ріпаку.

“У нас буде до 20 млн тонн перехідних залишків із попереднього врожаю та потенційно мінімум додатково 30 млн тонн до експорту з нового. Для того, щоб впоратися з такими обсягами, потрібно експортувати мінімум 4 млн тонн у місяць”, – зауважив Висоцький.

Нагадаємо, у Міністерстві аграрної політики та продовольства зробили попередній прогноз урожайності зернових. 

За попередніми прогнозами від The Food and Agriculture Organization (ФАО), валове виробництво зернових у світі у 2022 році продовжить зростання четвертий рік поспіль і може досягти 790 млн т.

Попри війну Україна зможе в цьому році забезпечити себе необхідним запасом зерна та частково відправити в інші країни світу.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору