Ужгородка

Новини Закарпаття

Аграрії втратили за час війни $4,3 млрд – KSE Агроцентр

Найбільші втрати фіксуються внаслідок знищення або часткового пошкодження сільськогосподарських угідь та незбору врожаю

Згідно з аналітикою “Огляду збитків від війни в сільському господарстві України”, підготовленої командою Центру досліджень продовольства та землекористування KSE Institute спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України, сума втрат нанесений сільгосп галузі склала $4,29 млрд.

Про це повідомили на сайті KSE Institute.

Експерт Центру досліджень продовольства та землекористування KSE Institute Роман Нейтер наголосив: “Російська агресія впливає не лише на можливість вільно експортувати нашу аграрну продукцію та щорічно годувати близько 400 мільйонів людей у цьому світі. Пошкодження земель, інфраструктури, сільськогосподарської техніки безпосередньо впливають на виробництво аграрної продукції в Україні. Без відновлення втрачених активів Україна не зможе повернутись на своє місце у глобальній продовольчій безпеці. Оцінка пошкоджень є першим елементом для оцінки потреб у відновленні”

В джерелі вказані основні види пошкоджень:

  • Поля забруднені нерозірваними боєприпасами та заміновані. Вартість обстеження земель з високим ризиком мінного забруднення та розмінування постраждалих територій оцінюється в $436 мільйонів.
  • Фізичне пошкодження родючого шару ґрунту, наприклад, – воронки від артилерійських обстрілів і ракетних ударів, пошкодження ґрунту гусеницями танків або іншої військової техніки. Орієнтовна вартість заміни та ремонту пошкодженої іригаційної інфраструктури становить $225 мільйонів.
  • Обмежений доступ фермерів до полів і можливості для збору врожаю. Орієнтовно, 2,4 мільйона га озимих культур загальною вартістю у $1,435 млрд  залишаться незібраними внаслідок агресії рф.
  • Пошкодження сільськогосподарської техніки через обстріли, авіаудари та бойові дії. Орієнтовна вартість заміни та ремонту пошкодженого машинного обладнання становить $926,1 мільйона.
  • Елеватори стають суб‘єктами прямих військових атак, спрямованих на обмеження ситуаційної обізнаності противника. Загальна сума збитків внаслідок пошкодження або знищення зерносховищ оцінюється у $272 мільйонів.
  • Орієнтовна кількість тварин, які загинули внаслідок агресії рф у постраждалих районах становить 42 тис. голів овець і кіз, 92 тис. голів великої рогатої худоби, 258 тис. свиней та понад 5,700 тис. голів птиці. Оціночна вартість загиблих тварин складає понад $136 мільйонів.
  • Фото: KSE

    Нагадаємо, на заході України розпочали будівництво четвертої черги елеватора.

    Landlord раніше повідомляв, понад 300 млн людей світу знаходяться під загрозою голоду через дії росії.

    Марковська Катерина

    Джерело: Landlord

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    Нагору