Ужгородка

Новини Закарпаття

Агрохолдинг МХП отримав $122 мільйони збитків через війну

Найбільший виробник курятини в Україні, у першому кварталі 2022 року отримав $122 млн чистого збитку проти $1 млн прибутку в січні-березні 2021 року

У першому кварталі 2022 року Агрохолдинг МХП отримав $122 млн чистого збитку проти $1 млн прибутку в січні-березні 2021 року. Його показник EBITDA скоротився на 16% – до $53 млн.

Про це йдеться у звіті групи на Лондонській фондової біржі, передає Інтерфакс-Україна.

За даними компанії, основна частина збитку була завдана через зміну курсової різниці. Збиток від операційної діяльності групи компаній у січні-березні становив $27 млн, тоді як збиток на курсі валют – $95 млн.

Читайте також: Агрохолдинг МХП Косюка купив “Лубнимʼясо”

У звіті зазначається: “З 24 лютого 2022 року група зазнає збитків через війну в Україні після російського вторгнення. Витрати, пов’язані з війною, за перші три місяці 2022 року склали $25 млн, з яких пожертвування на підтримку спільноти склали 53%, списання запасів та біологічних активів – 33%, інші витрати, пов’язані з війною, – 14%”.

В джерелі вказано, що виручка агрохолдингу за вказаний звітний період зросла на 24% у порівнянні з січнем-березнем 2021 року – до $553 млн. Але її зростання зумовлене високими операційними та фінансовими показниками у довоєнний період у січні та лютому 2022 року.

Довідка. З початку війни агрохолдинг МХП Косюка зіткнувся з серйозними логістичними та інфраструктурними проблемами, а експортні продажі припинилися через закриття морпортів, а експортні постачання автомобільним транспортом залишалися практично неможливими. Компанія являється найбільшим виробником курятини в Україні. Займається також виробництвом зернових, олії, продуктів м’ясопереробки. На європейський ринок МХП постачала охолоджені напівтуші курей, які перероблялись, зокрема на його підприємствах у Нідерландах та Словаччині.

Нагадаємо, у НААН наголосили на вині рф у руйнації ґрунтів та загрозі продовольчій безпеці світу.

Марковська Катерина

 

 

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору