Ужгородка

Новини Закарпаття

У Держгеокадастрі запроваджено реєстрацію земельної ділянки за принципом випадковості

У Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру перелічили транзакції про які йдеться.

15 червня 2022 року запроваджено функціональну можливість в програмному забезпеченні Державного земельного кадастру в частині визначення державних кадастрових реєстраторів Держгеокадастру та його територіальних органів при розгляді заяв про державну реєстрацію земельної ділянки за принципом випадковості. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Запроваджено принцип випадковості для таких транзакцій, а саме:

  • здійснення державної реєстрації земельної ділянки, утвореної шляхом передачі у власність/оренду із земель державної чи комунальної власності;
  • здійснення державної реєстрації земельної ділянки, утвореної шляхом об’єднання раніше сформованих земельних ділянок;
  • здійснення державної реєстрації земельної ділянки, яку було надано в оренду, без присвоєння кадастрового номера; здійснення державної реєстрації земельної ділянки з існуючим державним актом без кадастрового номера.

Нагадаємо, у програмному забезпеченні Державного земельного кадастру впроваджено новий функціонал щодо надання відомостей про спеціальні дозволи на користування надрами.

Також Держгеокадастр пропонував змінити алгоритм розрахунку Фондом держмайна України оціночної вартості земельних ділянок сільськогосподарського призначення для купівлі/продажу землі.

Раніше Landlord повідомляв про те, що посадовці держгеокадастру погоріли на крадіжці 20 000 га землі.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору