Ужгородка

Новини Закарпаття

Анонсовано шляхи експорту зерна нового врожаю

Наразі суходолом з України вивозять майже 1 млн т зерна на місяць, тоді як до війни обсяг перевезень сягав 7 млн т.

Створення мережі зерносховищ у сусідніх європейських державах, що запропонували експерти США, розв’яже проблему експорту нового врожаю. Про це заявив перший віцепрезидент Торгово-промислової палати (ТППУ) України Михайло Непран під час етеру на “Радіо НВ”.

“Будувати такі конструкції на території Польщі було б для нас краще. Це дуже хороше розв’язання питання зберігання зерна нового врожаю”, – зазначив він.

Наразі суходолом з України вивозять майже 1 млн т зерна на місяць, тоді як до війни обсяг перевезень сягав 7 млн т.

З новим урожаєм проблема зерносховищ загострюється і потребує системного рішення і її роль наростає через уповільнену логістику.

Відкриття нового морського шляху для експорту через Балтію – це певний сигнал, що збиває паніку світових ринків, яку провокують росіяни для гібридної інформаційної війни.

“Судно з українським зерном, яке прибуло в Іспанію цього тижня, по суті прорвало гібридну інформаційну блокаду. Подія засвідчила, що технічно цей шлях через Балтику до Іспанії реальний. Тобто ми в глобальній інформаційній війні зробили такий вдалий наступ”, –  наголосив Непран.

Нагадаємо, війна спричинена російським диктатором Володимиром Путіним в Україні та пандемія призвели до зростання цін на продовольство у всьому світі. Президент США Джо Байден з партнерами намагаються зрозуміти, як відновити експорт з України, щоб зупинити інфляцію.

Як повідомляв Landlord, Канада шукає різні варіанти експорту зерна з України.

Раніше Landlord повідомляв, що Європейська комісія запропонувала встановити спеціальні торгові маршрути між Польщею та Україною. Товари повинні переміщатися якомога легше в обох напрямках, щоб зменшити вплив війни на ланцюжок поставок сільськогосподарської продукції.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору