Ужгородка

Новини Закарпаття

Україна витрачає до $6 млрд щомісяця через війну – USAID

Запланованих $7,5 млрд допомоги від Білого дому не вистачить, щоби покрити витрати спричинені війною, вважає глава Агентства США з міжнародного розвитку Саманта Пауер

Уряд України змушений витрачати кожного місяця до $5-6 млрд, щоб “впоратися з війною”, заявила 21 червня глава Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Пауер під час ток-шоу The Way Forward, де вона відповідала на питання президента Групи Всесвітнього банку Девіда Малпасса.

Про це повідомляє DW.

Пауер наголосила, що це “приголомшливі” суми, і навіть 7,5 мільярда доларів, які Білий дім готовий виділити на допомогу Україні, не вистачить, щоби покрити такі витрати.

“Ми знаємо, що цих грошей не вистачить, ми знаємо, що надалі потрібна ще велика пряма бюджетна підтримка”, – сказала керівниця USAID.

Довідка. 21 червня голова Європейського інвестиційного банку Вернер Хойєр на пресконференції у Франкфурті повідомив, що Україні може знадобитися до 1 трлн євро ($1,1 трлн) зовнішньої допомоги для відшкодування збитків, завданих вторгненням рф

Нагадаємо, Україна отримає від партнерів додаткові потужності для тимчасового зберігання зернових.

Раніше аграрії звернулись до міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського та міністра інфраструктури Олександра Кубракова із пропозиціями щодо збільшення експортних можливостей перевезення аграрної продукції залізничним шляхом.

Марковська Катерина

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору