Ужгородка

Новини Закарпаття

В Alebor Group планують побудувати прикордонний зерновий термінал

Зведення терміналів на межі України із західними кордонами може поліпшити ситуацію в Україні зі зберіганням та експортом зернових.

Співзасновник ГК Alebor Group Олексій Кустов висловив свої міркування щодо подальшої долі зерна в Україні. Він зазначив, що в Україні існує проблема недостатньої кількості місткостей саме для довгострокового зберігання зерна, передає пресслужба компанії.

Щодо існуючих місткостей,  47% – зберігання напольного типу або бетонні силоси, які були збудовані ще при радянському союзі. За цих умов, справді, можна зберігати зерно понад рік, орієнтовно до 2-3 років. Інші ж 53% – це сучасні металеві силоси.

Вони гарні з точку зору енергомісткості, швидкості будівництва та перевалки, але ж все одно у нас постає питання, щодо довгострокового зберігання зерна.

Відповідно, олійні культури можуть зберігатися в металевих силосах не більше як рік, оскільки далі вони будуть втрачати свої якісні показники.

Читайте також: Чому інвестувати в елеватори – це вигідно: 3 головні переваги

Олексій Кустов зазначив, що будування терміналів на межі України із західними кордонами може поліпшити ситуацію в Україні зі зберіганням та експортом зернових.

У керівництва Alebor Group є план будівництва термінала по перевалці зернових із широкої колії на вузьку, європейську. Для цього вже було придбано 15 Га території.

У вересні ж, компанія планує поставити вже перший вагон та вийти на показник 1,5 тис. тонн на добу. А вже 1 січня — збудувати термінал із потужністю зберігання 60 тис. тонн та з можливістю перевантаження 3 тис. тонн за добу.

“Це все наші плани, які ми хочемо реалізувати найближчим часом, задля продовольчої безпеки країни”, – зауважив він.

Довідка. Alebor Group — потужна група компаній, що понад 10 років працює на зерновому ринку України. В активі компанії 3 сучасні елеватори на 315 тис. т одночасного зберігання та 2 транспортно-експедиторські компанії з автопарком 210 вантажівок.

Нагадаємо, неодноразово рф знищувала українські запаси зерна випускаючи ракета по елеваторах. Аграрії бояться зберігати урожай звичним способом, тому українці змушені шукати альтернативні рішення зберігання.

Наразі гостро постає питання у зберіганні. На допомогу приходить альтернатива елеваторам – полімерні рукави. Цього сезону навіть господарства з елеваторами використовуватимуть полімерні рукави для розширення потужностей зберігання.

“Контінентал Фармерз Груп” готує потужності для зберігання та перероблення нового врожаю, зокрема й елеваторний комплекс на 87 тис. т, придбаний минулого року в Івано-Франківській області.

Анна Лиса

 

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору