Ужгородка

Новини Закарпаття

У межах допомоги з експорту зерна Угорщина пропонує побудувати на кордоні з Україною переробні заводи

Угорщина готова допомогти Україні постачити накопичене через закриття портів зерно на різні ринки, щоб уникнути голоду в інших частинах світу.

В Угорщині мають намір зробити свій внесок у розширення експорту зерна з України. Для цього, в уряді країни заявили, що підтримають підприємницьку зону для переробних заводів на кордоні. Про це зазначив міністр сільського господарства Іштван Надь після зустрічі з українським колегою Миколою Сольським у Львові, пише ЦТС.

“Угорщина готова до тісної співпраці та сприяння у негайному розширенні експорту зерна з України”, – заявив Надь.

Згідно із заявою Міністерства сільського господарства, Угорщина готова допомогти Україні постачити накопичене через закриття портів зерно на різні ринки, щоб уникнути голоду в інших частинах світу.

“Розвиток залізниць, вантажних і складських потужностей є надзвичайно важливим, і при спільних діях та належному обґрунтуванні Європейський Союз також може підтримати ці інвестиції”, – йдеться у заяві.

У Міністерстві наголосили, що в районі угорсько-українського кордону має бути створена підприємницька зона, де можуть бути збудовані нові переробні заводи, оскільки це стратегічне питання, яке означає довгострокову продовольчу безпеку для всього світу.

Нагадаємо, Україна спільно з Угорщиною формує звернення до Євросоюзу щодо збільшення кількості та пропускної спроможності пунктів експорту  на українсько-угорському кордоні.

Німеччина дозволила українцям перевезення на бездозвільній основі.

Раніше 20 компаній планують або розпочали будувати перевалки в зонах, де пролягають нові логістичні маршрути.

Щоб впоратися з наслідками війни в Україні для світового сільськогосподарського сектору, Продовольча та сільськогосподарська організація Об’єднаних Націй (ФАО) запустила новий проєкт вартістю 17 мільйонів доларів США, який покликаний допомогти українським фермерам зберегти очікуваний у липні-серпні врожай та забезпечити Експорт найважливіших сільськогосподарських товарів на міжнародні ринки.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору