Ужгородка

Новини Закарпаття

Сумська крафтова сироварня виготовляє “Мирний” сир

Виробництво для продукції використовує сировину з власної ферми, де утримується близько 400 дійних корів

Нещодавно на Сумщині відкрилася нова Андріївська сироварня. Наразі власники працюють над розширенням виробництва та створенням нових робочих місць.

Про це розповів засновник Андріївської сироварні Владислав Кривозуб  виданню AgroPortal.ua.

“Наразі ми працюємо над розширенням продукції. Маємо декілька різновидів твердих сирів, серед них, наприклад, сир гауда з різними добавками. Розробляємо нову рецептуру, тож будемо додавати й інші смаки. Сир качота — бутербродний, добре плавиться, його полюбляють брати для запіканок, бутербродів та нарізки. Маємо асортиментну лінійку м’яких сирі, які виготовляємо з незбираного молока”, – повідомив Кривозуб.

Власник зазначив, що сироварня вже має сири власної розробки — “Мирний” та “Андріївський”. За італійською рецептурою виготовляють рикоту, яка чудово підходить для сирників та запіканок. Також є сир для гриля, котрий люди беруть  для пікніків, щоб посмажити на вогнищі.

Нагадаємо, після провального березня імпорт сиру виріс в рази та вже практично сягає довоєнного рівня.

Здорожчання складових собівартості виробництва молока, інфляція та зниження купівельної спроможності зображає всю нестабільність світової економіки та молочного сектору зокрема.

Марковська Катерина

 

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору