Ужгородка

Новини Закарпаття

“Самбірський елеватор” розширив потужності зберігання

Елеватор розширився на два силоси BBK об’ємом 3471 м куб. кожний. Також додався ланцюговий конвеєр продуктивністю 175 т/год із довжиною маршруту 70 метрів

Рішення щодо розширення “Самбірського елеватора” прийняли ще до війни. В листопаді минулого року тут почали бурити палі – а місяць тому потужність елеватора збільшилась до 20 тисяч тонн одночасного зберігання. Два новенькі силоси BBK виробництва KMZ Industries вже прийняли ячмінь нового врожаю, повідомляє пресслужба KMZ Industries.

“Перша черга в нас була збудована у 2017 році, з обладнанням іноземного виробництва. Коли прийняли рішення про будівництво другої черги, послуговувалися досвідом елеватора сусіднього холдингу. Раніше вони теж брали польське, а тепер почали купувати обладнання у KMZ  Industries – залишилися задоволені й радили нам”, – розповів директор елеватора Тарас Панахид.

До того ж пропозиція українського заводу була найцікавіша з усіх і за ціною, і по термінах. Війна, звісно, внесла невеликі корективи – та попри все обладнання доставили й елеватор побудували вчасно.

Елеватор розширився на два силоси BBK об’ємом 3471 м куб. кожний. Також додався ланцюговий конвеєр продуктивністю 175 т/год із довжиною маршруту 70 метрів.

“Єдине, що цього разу в нас було багато підрядників на майданчику – іноді по 4-5 одночасно, що не завжди добре для будівництва. Проте все пройшло добре і склалося, так би мовити, в єдиний пазл. Завершальним акордом традиційно була електрифікація нових потужностей, яку також здійснили професіонали з KMZ Industries”, – пояснив Панахид.

“Самбірський елеватор” від початку планувався як комерційний. Своя сировина в групі компаній також є, проте вона складає незначний процент у загальному обсязі. На елеваторі приймають зерно від локальних фермерів, а також на постійній основі співпрацюють з великими агрохолдингами.

Про рішення щодо розширення директор елеватора не шкодує. А навпаки вважає, що будівництво, навіть у теперішніх умовах – слушна думка.

“Ситуація з дефіцитом потужностей для зберігання відома всім. Залишки кукурудзи в господарствах є ще з минулого року, якщо порти не розблокують, складати її буде ніде. Ціни на ячмінь немає, а його логістика в Європу дуже дорога, більш як сто доларів на тонну. Звісно, фермери шукають виходи: і зимівля урожаю в полі, і рукави, і вивіз тентованими автомобілями в бігбегах та іншими альтернативними видами транспорту, проводять і сертифікацію зерновозів для виїзду за кордон. Просяться навіть на вузьку колію до підприємств іншого профілю діяльності, щоб експортувати урожай”, – зазначив експерт.

Звісно, в такій ситуації, компанія отримує десятки звернень від фермерських об’єднань з різних областей – елеваторне зберігання зараз надзвичайно актуальне, отже і будуватися, розширювати потужності попри складнощі експерти вважають доцільним, тому на перспективу планується збільшення об’єму складських потужностей ще на 10 тис. тонн, наголосив Панахид.

Довідка. KMZ Industries (ПрАТ “Карлівський машинобудівний завод”) є найбільшим виробником елеваторного обладнання в Україні. Компанія успішно реалізувала понад 5000 об’єктів.

Нагадаємо, ТДВ “Микулинецьке” протестувало зерносушарку Brice-Baker SCN 12/24, що працює на альтернативному паливі, на кукурудзі підвищеної вологості. Обладнання від KMZ Industries впоралося на відмінно.

Раніше повідомлялось, що у KMZ Industreis відзвітували про останні роботи на об‘єктах по регіонах.

Landlord повідомляв, що KMZ Industries запускає в експлуатацію першу чергу елеватора в Харківській області.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору