Ужгородка

Новини Закарпаття

Понад $4 тисячі за 15 черешень — на аукціоні в Японії встановили рекордну ціну

На перших торгах цього року ціна за одну ягоду стала рекордною, на 25% вищою за ціни минулого року. Усього продано 11 коробок із черешнями

У Японії ягоду черешні сорту Aomori Heartbeat продали за 600 тис. єн. Це понад $4 тис. Про це повідомляє Focus.ua.

Там відбувся аукціон черешень, на якому за коробочку з 15 ягід вторгували 600 тисяч ієн (близько $4 тис.). Так, одна черешня коштувала покупцю майже $300 (40 тис. ієн).

Виробники з префектури Аоморі три роки тому почали активно просувати на ринок виведений сорт Aomori Heartbeat.

Джерело:The Asahi Shimbun 

На перших торгах цього року ціна за одну ягоду стала рекордною, на 25% вищою за ціни минулого року. Усього продано 11 коробок із черешнями.

Новий сорт відрізняється величиною ягід – до 2-2,5 сантиметрів у діаметрі, яскраво-червоним кольором, блиском, насиченим солодко-кислуватим смаком.

Також на аукціоні продавали черешню сортів Juno Heart. Коробочки “Серця Юнони” обійшлися покупцям дещо дешевше: від 150 тисяч ієн (близько тисячі доларів) та до 15 тисяч ієн (110 доларів за коробочку).

У Японії цінують гарні фрукти із багатим смаком. Це чудовий подарунок діловим партнерам. Тож ціна на них може досягати небачених висот. Такі фрукти зазвичай упаковуються виробником у дерев’яні скриньки та на них наноситься елегантний логотип.

Нагадаємо, за оперативними даними офіційної статистики, наша країна минулого року зібрала 2235 тис. т плодових і ягідних культур, на 10 % більше, ніж у 2020 році. Загалом виробництво продукції садівництва у 2021 році виявилось одним з найбільших за період.

Російські війська відібрали‎ одне з основних підприємств по вирощуванню фруктів, зокрема, черешні — ДП ”Дослідне господарство “‎Мелітопольське”‎ Мелітопольської дослідної станції садівництва ім.М.Ф. Сидоренка інституту садівництва НААН України”.

Сім’я фермерів з Ізраїлю виростила найбільшу у світі полуницю, яка була занесена до Книги рекордів Гіннесса.

Раніше Landlord повідомляв, що в Україні створили найбільше сортів черешні у світі.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору