Ужгородка

Новини Закарпаття

МІУ продовжує технічну підготовку до запуску експорту аграрної продукції з портів України – Кубраков

Кубраков наголосив, що увесь світ спостерігає за цією ситуацією.

Міністерство інфраструктури України продовжує технічну підготовку до запуску експорту аграрної продукції з українських портів, заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, повідомляє ЦТС.

23 липня рф завдала ракетний удар по території Одеського порту, тим самим черговий раз показавши світу свої справжні наміри. Кубраков зауважив, що за минулі місяці ракетні удари по об’єктах інфраструктури стали другою, а інколи навіть першою ціллю ворога. Щодня десятки ракет спрямовуються на залізницю, мости, нафтосховища, порти. Водночас, за словами міністра, це не зупиняє нашу роботу і наш спротив.

Кубраков наголосив, що увесь світ спостерігає за цією ситуацією.

“ООН, наші союзники та партнери говорять про Стамбульську ініціативу як надію, як рішення, яке зможе не тільки врятувати економіку України, але і мільйони людей від голоду, а мільярди – від зубожіння. Так само як наша залізниця продовжує рух, а автоперевізники доставляють необхідні продукти, медикаменти та зброю до “0” позицій — ми не відступимо від своєї цілі — розблокувати морські порти”, – підсумував міністр.

Нагадаємо, в адміністрації морських портів почали підготовку портів Одеса, “Чорноморськ” і “Південний” до відновлення роботи у зв’язку з підписанням в Стамбулі Ініціативи з експорту зерна та пов’язаних харчових продуктів морським шляхом.

В Україні планується створення міжнародного резервного фонду агропродукції.

Landlord раніше повідомляв, окупанти вдарили по порту Одеси, де зберігалося зерно.

Україна, Туреччина, ООН та рф підписали угоду про відновлення транспортування зерна з України через Чорне море. Страхові компанії поставили свої умови співпраці.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору