Ужгородка

Новини Закарпаття

Українська ГТС здатна повністю компенсувати потужності Nord Stream – Галущенко

Українська газотранспортна система може гарантувати транспортування обсягів газу, які повністю покриватимуть обсяги Nord Stream

Україна навіть в умовах повномасштабної війни, дотримується власних міжнародних зобов’язань із транспортування російського газу.

Про це 26 липня  у Брюсселі під час пресконференції за підсумками неформальної зустрічі з міністрами енергетики країн ЄС,  заявив міністр енергетики України Герман Галущенко, повідомляє Укрінформ.

“Українська газотранспортна система може гарантувати транспортування обсягів газу, які повністю покриватимуть обсяги «північного потоку -1». Навіть в умовах війни, ми забезпечуємо безпеку та безпечність для обсягів газу, що надходять до українських трубопроводів. Таким було зобов’язання перед нашими європейськими партнерами та перед європейськими компаніями. Ми їх виконали, тому що ми знаємо, що таке зобов’язання у міжнародних стосунках та у міжнародному праві”, – наголосив  Галущенко.

Нагадаємо, Україна має потенціал для забезпечення себе власними енергоресурсами, і уряд має активізувати рух до енергетичної незалежності.

Раніше повідомлялось, в Україні створюють умови для виробництва та реалізації біометану.

Марковська Катерина

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору