Ужгородка

Новини Закарпаття

Підприємства групи “РОСТОК-ХОЛДИНГ” розпочали жнива, не звільнивши елеватори

Через війну і спричинені нею проблеми керівництво компанії вирішило скоригувати сівозміну

“РОСТОК-ХОЛДИНГ” розпочав жнива 24 липня. Збір озимої пшениці планується на площі 1930 га, ярого ячменю — 741 га. Бункерна врожайність озимої пшениці очікується на рівні 5 т/га продовольчого зерна. За розрахунками, валовий збір ранніх зернових перевищить 11 тис. т, повідомляє пресслужба компанії.

Цього року жнива ускладнює низка проблем, пов’язаних з війною. Зокрема, це висока вартість пального, дефіцит робітників через мобілізацію, загрози обстрілів. Свої корективи вносить погода: рясні опади уповільнюють жнива.

“У квітні ми навіть не збирались засівати поля через окупацію. Але коли на територію, де розташовані наші господарства, зайшли українські військові, зрозуміли, що можемо працювати”, — зазначив генеральний директор Дмитро Купавцев.

Через війну і спричинені нею проблеми керівництво компанії вирішило скоригувати сівозміну.

“Ми зменшили загальну площу сівби, скоротили кількість соняшнику, прибрали кукурудзу через те, що вона дуже дорога, а в нас не вистачало оборотних коштів. Шукали кредитні фінанси, щоб покрити витрати на посівну”, — пояснив Купавцев.

Збір урожаю ранніх зернових за попередніми планами має завершитись до 15 серпня 2022 року.

Цьогоріч викликом для компанії стане питання збереження зібраного зерна. Вивезти зерно попереднього врожаю та звільнити потужності елеватора досі не вдалося, оскільки вантажні перевезення залізницею все ще не є ритмічними та прогнозованими, додали в компанії.

Довідка. РОСТОК-ХОЛДИНГ — вертикально інтегрована агропромислова група, створена у 2010 році та спеціалізується на вирощуванні та реалізації зернових культур, а також виробництві та продажу молока.

Нагадаємо, господарства ТОВ “СП “Південна аграрно-експортна компанія” завершили роботи з обмолоту врожаю озимих культур. Про це повідомили у пресслужбі компанії у Facebook.

Про труднощі, з якими проходили роботи на полях, розчарування в постачальниках, героїзм співробітників та ризик втратити поля назавжди, розповідає директор агропромислового департаменту Групи АГРОТРЕЙД Олександр Овсяник.

Фермери Сумщини, а саме Роменського, Охтирського, та Сумського районів розпочали збирання озимого та ярого ячменів, яких обмолочено на площі понад 400 гектарів із середньою урожайністю 46,0 ц/га, намолочено перших 1840 тонн збіжжя нового врожаю.

Шмигаль вказав на основні проблеми в зборі урожаю.

Раніше Landllord повідомляв, що Україна має запасів зерна на два роки.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору