Ужгородка

Новини Закарпаття

Більш як на 40% перевиконано надходження до державного бюджету у липні – Гетманцев

Гетманцев висловив вдячність сумлінному бізнесу, який у співпраці з податковою службою, забезпечив надходження.

У липні до державного бюджету надійшло 64 мільярдів гривень, індикативні показники виконано на 144,7%. Про це повідомив голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у своєму Telegram.

Він зауважив, що минулого місяця додатково надійшло до бюджету 19,8 млрд гривень. Понад минулорічний факт липня 2021 року сплачено +24,5 млрд грн (+61,9%).

За перше півріччя цього року до загального фонду державного бюджету надійшло 413,9 млрд грн, індикативні показники виконано на 103,5% (+13,8 млрд грн). Понад минулорічний факт січня-липня 2021 року сплачено 83,4 млрд грн, що на 25,2% більше.

Гетманцев висловив вдячність сумлінному бізнесу, який у співпраці з податковою службою, забезпечив надходження.

Нагадаємо, за січень-квітень 2022 року сума доходів Пенсійного фонду України становила 171,8 млрд. грн., що на 7,7%, або на 12,3 млрд. грн. більше ніж за 4 місяці 2021 року. Водночас сума доходів від єдиного внеску, яка розподілена на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, перевищує показники відповідного періоду минулого року на 11,5 млрд. грн. У квітні доходи ПФУ на 400 млн. грн. більше ніж за аналогічний місяць минулого року.

Раніше уряд розширив перелік товарів критичного імпорту, включивши в нього необхідну аграріям с/г техніку, запчастини, обладнання для с/г робіт.

Уряд підтримав законопроєкт про дерегуляцію ведення бізнесу в Україні, яким пропонується на законодавчому рівні закріпити право на ведення господарської діяльності в період воєнного стану без оформлення дозволу, а шляхом подання декларації до відповідних органів влади.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору