Ужгородка

Новини Закарпаття

Через критичной низький рівень води флот УДП продовжує працювати лише на Нижньому Дунаї

Середні рівні води на Дунаї в серпні очікуються нижче за норму на 10-250 см, на українській ділянці Дунаю — на 15-145 см нижче за норму

Через затяжну спеку і відсутність опадів на Дунаї склалася критична ситуація з рівнем води, навіть у порівнянні з попередніми періодами мілководдя. Через це після закриття навігації флот Українського Дунайського пароплавства зараз працює лише на нижній ділянці ріки. Про це розповів т. в. о. генерального директора Українського Дунайського пароплавства Дмитро Москаленко, пише ЦТС.

Середні рівні води на Дунаї в серпні очікуються нижче за норму на 10-250 см, на українській ділянці Дунаю — на 15-145 см нижче за норму.

“В Ізмаїлі на Констанцу флот поки що вантажиться на осадку 1,80 метра. На 280 кілометрі Дунаю обмеження по осадці становить 1,90 метра, на 390-му – 1,70 метра. Вище Сілістри, в районі перекату Лута, наші штовхачі вже не можуть пройти через відсутність прохідних глибин, наразі вони становлять всього 1,20-1,30 метра”, – повідомив керівник УДП.

Читайте також: Україна та Молдова домовилися разом “рятувати” річку Дністер

Москаленко зазначив, що за кілька днів на Нижньому Дунаї прогнозують невеликий підйом води на 10-15 см, проте він буде короткостроковим. Подальші перспективи щодо опадів під великим питанням, за всіма ознаками нинішнє мілководдя “буде затяжним і важким”.

Нагадаємо, за червень-липень притік у Дністровське водосховище зменшився з 56 до 30 куб. м/с, що є одним із найнижчих показників за останні майже 50 років.

Протягом тижня МІУ планує організувати транспортування зерна цьогорічного врожаю до портів.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору