Ужгородка

Новини Закарпаття

За рік куряче філе подорожчало на 18%

За даними українського сервісу доставки продуктів Zakaz.ua, найбільшою популярністю серед українців користується курятина

За рік ціни в Україні виросли практично на всі види м’яса. Зокрема вартість курячого філе за рік в українських супермаркетах зросла на 18%.

Про це повідомляє всеукраїнський сервіс доставки продуктів Zakaz.ua:

  • ціна на курячу печінку зросла на 51%;
  • ціна на тушку індички подорожчала на 49%;
  • ребра яловичини подорожчали на 45%;
  • свиняча рулька подорожчала з 98 грн/кг у 2021 році, до – 129 грн/кг у 2022 році;
  • свиний фарш та ребра подорожчали на 24%;
  • стегнова частина без кістки – на 29%;
  • вирізка – на 14%;
  • свиний гуляш – на 17%;
  • лопатка – на 12% (129 грн/кг);
  • корейка без кістки – на 10% (169 грн/кг).

Проте найбільшою популярністю серед українців користується курятина.

“За рік вартість свіжого курячого філе в українських супермаркетах зросла на 18%. Курячі гомілки у 2021 році в середньому коштували 60,8 грн/кг, зараз – 69 грн/кг. Крила подорожчали на 12%, до 77 грн/кг. Ціна одного кілограму фаршу зросла на 20%”, – йдеться у повідомленні.

У зв’язку з дефіцитом зросли ціни й на яловичину, і на телятину. За даними Zakaz.ua, впродовж року найбільше підскочила ціна:

  • на ребра – на 45%;
  • на свіжу грудинку яловичини ціна зросла зі 107 грн/кг у 2021-му до 145 грн/кг у 2022-му;
  • печінка додала у ціні 20% (96 грн/кг);
  • фарш подорожчав на 33% (199,9 грн/кг);
  • ошийок – на 11% (219 грн/кг);
  • антрекот – на 9% (250 грн/кг).

Нагадаємо, у 2022 році основні складові комбікормів подешевшали на 40%.

Landlord у травні повідомляв, на Тернопільщині будують новий потужний комбікормовий завод.

Марковська Катерина

 

 

 

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору