За даними українського сервісу доставки продуктів Zakaz.ua, найбільшою популярністю серед українців користується курятина
За рік ціни в Україні виросли практично на всі види м’яса. Зокрема вартість курячого філе за рік в українських супермаркетах зросла на 18%.
Про це повідомляє всеукраїнський сервіс доставки продуктів Zakaz.ua:
- ціна на курячу печінку зросла на 51%;
- ціна на тушку індички подорожчала на 49%;
- ребра яловичини подорожчали на 45%;
- свиняча рулька подорожчала з 98 грн/кг у 2021 році, до – 129 грн/кг у 2022 році;
- свиний фарш та ребра подорожчали на 24%;
- стегнова частина без кістки – на 29%;
- вирізка – на 14%;
- свиний гуляш – на 17%;
- лопатка – на 12% (129 грн/кг);
- корейка без кістки – на 10% (169 грн/кг).
Проте найбільшою популярністю серед українців користується курятина.
“За рік вартість свіжого курячого філе в українських супермаркетах зросла на 18%. Курячі гомілки у 2021 році в середньому коштували 60,8 грн/кг, зараз – 69 грн/кг. Крила подорожчали на 12%, до 77 грн/кг. Ціна одного кілограму фаршу зросла на 20%”, – йдеться у повідомленні.
У зв’язку з дефіцитом зросли ціни й на яловичину, і на телятину. За даними Zakaz.ua, впродовж року найбільше підскочила ціна:
- на ребра – на 45%;
- на свіжу грудинку яловичини ціна зросла зі 107 грн/кг у 2021-му до 145 грн/кг у 2022-му;
- печінка додала у ціні 20% (96 грн/кг);
- фарш подорожчав на 33% (199,9 грн/кг);
- ошийок – на 11% (219 грн/кг);
- антрекот – на 9% (250 грн/кг).
Нагадаємо, у 2022 році основні складові комбікормів подешевшали на 40%.
Landlord у травні повідомляв, на Тернопільщині будують новий потужний комбікормовий завод.
Марковська Катерина
Джерело: Landlord