Ужгородка

Новини Закарпаття

Президент України підписав закон про скасування ввізного мита на обладнання для зберігання агропродукції

Звільнення від оподаткування діятиме у період дії воєнного стану на території України та протягом 30 днів із дня його припинення чи скасування

Президент України Володимир Зеленський підписав прийнятий Верховною Радою законопроєкт щодо звільнення від оподаткування ввізним митом товарів, які використовуються для зберігання зернових та/або олійних культур (№7548-1).

Про це повідомляє асоціація “Український клуб аграрного бізнесу”, передає agronews.ua.

“Відтепер не підлягають оподаткуванню обладнання та вироби для зберігання, перевезення, завантаження і розвантаження зернових та/або олійних культур при ввезенні на митну територію України. Зазначене звільнення діятиме у період дії воєнного стану на території України та протягом 30 днів з дня його припинення чи скасування”, — йдеться у повідомленні.

Підписаний закон допомагає вирішити проблему зберігання сільськогосподарської продукції, яка гостро постала через складну ситуацію з логістикою.

Нагадаємо, внаслідок тимчасової окупації деяких регіонів й ракетних ударів ворога, загальна потужність одночасного зберігання зерна в Україні близько 42 млн тонн.

Раніше повідомлялось, елеватор на Сумщині розширює потужності для зберігання зерна.

Марковська Катерина

 

 

 

 

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору